ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 53.20 50,54   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

AUDYTOWANIE FIRM SPOŻYWCZYCH GMP/GHP HACCP JAKOŚĆ WYMAGANIA KOMENTARZ


ZADERNOWSKI M. WALĘCIK P. BIAŁŁOWICZ M. DYBAŚ J. STOLARSKI J.

wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2006, wydanie I

cena netto: 53.20 Twoja cena  50,54 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicznych, poprzez wymagania wobec produkcji i produktu, HACCP, elementy zapewnienia i zarządzania jakością, a kończąc na wymaganiach odnośnie do zagrożeń bioterrorystycznych.

Dodatkowo w opracowaniu zaproponowano różne metody oceny poszczególnych zagadnień, tak by Czytelnik w oparciu o nie mógł skonstruować własną ankietę lub samodzielnie przeprowadzić ocenę zakładu, wykorzystując podany materiał.

Informacje przedstawione w niniejszej publikacji mogą służyć zarówno studentom i przedsiębiorcom spożywczym, jak i osobom związanym z przemysłem spożywczym w sposób pośredni (architekci, inżynierowie budowlani, konsultanci, audytorzy).


Spis treści:

Wstęp
Budowa standardu
Ocena według katalogu wymagań
Katalog wymagań – lista kontrolna
Wymagania wstępne
Budynki i otoczenie zakładu
Przyjęcie surowców
Pomieszczenia magazynowania surowca
Produkcja
Produkt
Transport i logistyka
Magazynowanie produktów
Część socjalna
Higiena personelu
Mycie i dezynfekcja
Ścieki
Postępowanie z odpadami
System HACCP oraz elementy zarządzania jakością
Procedury i instrukcje
Szkolenia
Laboratorium zakładowe
Zwalczanie szkodników
Zarządzanie jakością
Procedury i instrukcje zarządzania jakością
Bioterroryzm
Komentarze do katalogu wymagań

Literatura


56 stron, B5, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022