ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

ETYKA A TO CO JEMY


SINGER P.

wydawnictwo: CZARNA OWCA , rok wydania 2012, wydanie I

cena netto: 49.90 Twoja cena  47,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Etyka a to, co jemy


Co tak naprawdę wiemy o produktach, które zjadamy?

W sklepach spożywczych wybieramy kuszące wyglądem towary, nie myśląc o ich pochodzeniu. Nie znamy zatem przerażającej strony procesu ich produkcji, ukrytej pod płaszczykiem eleganckich sklepowych opakowań.

Własnymi pieniędzmi napędzamy działania, których świadomie nigdy byśmy nie poparli.

Tę ponurą prawdę odsłaniają Peter Singer, jeden z największych autorytetów współczesnej filozofii, i Jim Mason, pisarz i prawnik wyczulony na problemy środowiska naturalnego.

Wyruszają w szokującą, choć pouczającą podróż przez tajemnice, które producenci żywności wolą przemilczeć. Tak docierają do pytania: jak kupować i jeść etycznie?


PETER SINGER urodził się w 1946 roku w Melbourne w Australii. Studiował na Uniwersytetach: Melbourne i Oxfordzkim. Jest profesorem bioetyki w University Center for Human Values w Princeton i w Centre for Applied Philosophy and Public Ethics  przy Uniwersytecie  Melbourne. Jest autorem wielu książek.
JIM MASON urodził się w 1940 roku w Superior w stanie Wisconsin. Jest autorem książek, działaczem na rzecz ochrony środowiska i prawnikiem specjalizującym się w  prawach ludzi i zwierząt. Dorastał na farmie w Missouri. Ukończył prawo na University of Missouri School of Law.


472 stron, Format: 15.0x23.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022