ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 99.50 94,53   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

PRAKTYCZNE WDRAŻANIE SYSTEMU HACCP W ZAKŁADACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO


ZADERNOWSKI M.R. ZADERNOWSKA A. OBIEDZIŃSKI M.W. ZADERNOWSKI R.J.

wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2004, wydanie I

cena netto: 99.50 Twoja cena  94,53 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klientów i była dla nich bezpieczna.

Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko "przykry" obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją.

W poradniku omówiono na przykładzie restauracji każdy etap wdrażania w zakładzie żywienia zbiorowego zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP).

Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.


Wstęp

  1. Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna
  2. Zagrożenia
  3. Bezpieczeństwo żywności a praktyka pracy w kuchni
  4. Co to jest HACCP i jak go wdrożyć
  5. Dokumentacja systemu HACCP w restauracji
  6. Jak praktycznie wdrożyć system
  7. Projekty zmian w prawie europejskim

Literatura


90 stron, A4, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022