|
TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA MIĘSA
OLSZEWSKI A. wydawnictwo: WNT , rok wydania 2012, wydanie II cena netto: 65.00 Twoja cena 61,75 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Technologia przetwórstwa mięsa
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących
nowoczesnego przetwórstwa mięsa.
Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz,
produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego
przetworów.
Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych
urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy.
Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji
dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a
także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa.
Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód
rzeźnika-wędliniarza.
346 stron, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|