Z serem, dżemem? Jeśli swoim gościom możesz zaproponować tylko takie naleśniki,
to bardzo niedobrze. Od wieków wszak ludzie, zarówno z północy, jak i południa, biali
i czarni, mali i duzi w swoim menu mają te bardzo cienkie placki z mleka, jajek i mąki
smażone na patelni i nadziewane farszem. Sposobów na zrobienie naleśników są
tysiące, można je podawać na słodko lub ostro, z lodami, mięsem, owocami, warzywami.
Smakują oszczędnie żyjącym studentom, słynącym z zamiłowania do wykwintnej kuchni
Francuzom, a nawet koronowanym głowom. Wystarczy tylko odpowiednio je przyrządzić - w
tym z pewnością pomoże Ci niniejsza książka. Znajdziesz w niej wiele sprawdzonych,
tańszych czy droższych przepisów i na ciasto, i na farsz. Zadziw więc sowich
najbliższych, przygotowując im niesamowitą i niezapomnianą ucztę!
109 stron, A5, miękka oprawa