|
KUCHNIA ALERGIKÓW
JAKIMOWICZ-KLEIN B. wydawnictwo: ASTRUM , rok wydania 2005, wydanie I cena netto: 28.00 Twoja cena 26,60 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła sie swędząca wysypka?
Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby?
Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma
mocno zaczerwienione policzki? To mogą być objawy alergii - jednej z najczęściej
występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja
układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i
dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać
uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym
- podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny
pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety
dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta
bezglutenowa), białka mleka krowiego i białka jajka kurzego. Mamy nadzieję, że
"Kuchnia alergików" ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede
wszystkim zdrowych dań.
176 stron, A5, miękka oprawa
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|