|
JAJKA 130 PROSTYCH PRZEPISÓW
ROUX M. wydawnictwo: BELLONA , rok wydania 2007, wydanie I cena netto: 32.00 Twoja cena 30,40 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni
na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka
dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi
przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez
przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach,
takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy.
Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej
skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej,
francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.
304 strony, A5, miękka oprawa Osoby kupujące tę książkę wybierały także:
- ZBRODNIA KAJZERA ERICHSEN C.W. OLUSOGA D.
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|