|
WZORCOWA DOKUMENTACJA HACCP BAR GASTRONOMICZNY SZYBKIEJ OBSŁUGI
JACKIEWICZ B. / PŁYTA CD / wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2009, wydanie I cena netto: 97.10 Twoja cena 92,25 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Uwaga! cena netto + 23% vat.
Wzorcowa dokumentacja HACCP. Bar gastronomiczny szybkiej obsługi (na
płycie CD)
Elektroniczna wersja „Wzorcowej dokumentacji HACCP”(w formacie MS Word),
opracowana przez specjalistę do spraw nadzoru nad żywnością Państwowej Inspekcji
Sanitarnej, służy do udokumentowania funkcjonowania systemu HACCP.
Zawiera gotowe instrukcje, formularze, schematy technologiczne, arkusze
zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych. Dokumentacja przeznaczona do
bezpośredniego wykorzystania, umożliwia dostosowanie do indywidualnych warunków
każdego baru gastronomicznego.
Część I
- Utworzenie zespołu HACCP
- Plan HACCP
- opis przygotowywanej potrawy
- schemat technologiczny przyrządzania i serwowania potraw z poszczególnych grup
- arkusze identyfikacji zagrożeń
- arkusz nadzorowania CCP oraz CP
- Instrukcje i formularze do zapisów systemu HACCP
- Instrukcja monitorowania CCP 1/CP i działań korygujących – przyjęcie do baru
środków spożywczych łatwo psujących się i mrożonych (kiełbasa, parówki, mleczko
do kawy, frytura, mrożone hamburgery, mrożone frytki, mrożona pizza itp.), trwałych
(cukier, sól, pieczywo, napoje) oraz naczyń i serwetek jednorazowego użytku
- Karta kontroli przyjęcia towaru
- Instrukcja monitorowania CCP 2 i działań korygujących (przechowywanie środków
spożywczych w lodówkach, w zamrażarkach po etapie przyjęcia do czasu użycia ich w
procesie przygotowywania potraw)
- Karta kontroli temperatury w lodówce-zamrażarce
- Instrukcja weryfikacji systemu HACCP (sprawdzenie prawidłowości działań w barze
gastronomicznym w oparciu o zasady systemu HACCP)
- Karta kontroli wewnętrznej
Część II
INSTRUKCJE i KARTY ZAPISÓW DOBREJ PRAKTYKI HIGIENICZNEJ STOSOWANE W BARZE
GASTRONOMICZNYM SZYBKIEJ OBSŁUGI
Instrukcje
- Instrukcja prowadzenia dokumentacji i przechowywania zapisów w barze
gastronomicznym szybkiej obsługi
- Higiena osobista pracowników i higiena na stanowisku pracy
- Instrukcja utrzymania porządku, czystości, higieny w barze oraz w jego
otoczeniu
- Instrukcja zabezpieczenia baru przed szkodnikami
- Instrukcja przyjęcia dostaw towaru oraz sposób magazynowania
- Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli, osób wizytujących zakład
Karty zapisów
- Harmonogram mycia okapu nad stanowiskiem obróbki cieplnej potraw oraz
realizacja
- Harmonogram rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych oraz
realizacja
- Wymiana tłuszczu smażalniczego w patelni elektrycznej, frytownicy
- Protokół szkolenia wewnętrznego/zewnętrznego pracowników
- Karta reklamacji
wymagania: CD-ROM, MS Office 97 lub nowszy, Windows 9x/NT/Me/2000/XP
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|