ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

BADANIE ROZWOJU RYNKÓW PRODUKTÓW ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO I ŻYWNOŚCI EK


GRACZYK A. MAZUREK-ŁOPACIŃSKA K./ EKOLOGICZNEJ W POLSCE

wydawnictwo: WYD UE WROCŁAW , rok wydania 2009, wydanie I

cena netto: 47.25 Twoja cena  44,89 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Badanie rozwoju rynków produktów rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej w Polsce


W monografii wyodrębniono trzy grupy problemów, które dotyczą: polityki produktowej i jej wpływu na rynek produktów ekologicznych, badań strony podażowej rynku produktów ekologicznych oraz badań strony popytowej tego rynku.

Przedstawiono uwarunkowania ekologicznej reorientacji producentów rolnych oraz rozwoju podaży żywności ekologicznej. Zgromadzony dorobek badań konsumenckich pozwolił na sprecyzowanie preferencji konsumentów, a także zachowań faktycznie realizowanych na rynku produktów ekologicznych.


Spis treści:

Wstęp

Część I. Polityka produktowa i wpływ regulacji na rynek produktów ekologicznych

1.Wpływ regulacji na kształtowanie modeli rynku produktów ekologicznych
2.Regulacje prawne przetwórstwa produktów rolnictwa ekologicznego i ich wpływ na rynek
3."Zielone" zamówienia publiczne
4.Reformy Wspólnej Polityki Rolnej jako wynik i przesłanka trwałego rozwoju rolnictwa ekologicznego

Część II. Badania strony podażowej rynku produktów ekologicznych

5.Badania rozwoju podaży żywności ekologicznej w Polsce
6.Założenia badania podaży rynku rolniczych produktów ekologicznych
7.Bariery rozwoju rynku żywności ekologicznej i możliwości ich ograniczania w ocenie rolników
8.Produkcja rolnicza i pozarolnicza oraz jej uwarunkowania w ekologicznych gospodarstwach rolnych

Część III. Badania strony popytowej rynku produktów ekologicznych

9.Badania eksploracyjne zachowań konsumentów na rynku żywności ekologicznej
10.Zmiany zachowań producentów i konsumentów na rynku w świetle wymogów zintegrowanej polityki produktowej UE
11.Ochrona konsumenta na rynku żywności ekologicznej
12.Badanie rozwoju popytu na żywność ekologiczną- dotychczasowe doświadczenia
13.Badania zachowań podkarpackich konsumentów na rynku żywności ekologicznej
14.Konsument żywności ekologicznej w dużym mieście
15.Marketingowe czynniki popytu na żywność ekologiczną

Literatura

Spis rysunków

Spis tabel


187 stron, B5, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022