ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 41.00 38,95   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

MARKETING PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH


URBAN S.

wydawnictwo: WYD UE WROCŁAW , rok wydania 2008, wydanie V

cena netto: 41.00 Twoja cena  38,95 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

W kolejnym wydaniu tego poczytnego podręcznika przedstawiono teorię marketingu oraz kwestie praktyczne dotyczące jego zastosowania na rynku żywnościowym w warunkach przeobrażeń gospodarczo-społecznych w Polsce.


Spis treści:

Wstęp do wydania piątego


Rozdział 1. Zakres teorii marketingu i jego koncepcja oraz znaczenie
1.1. Zarys teorii marketingu
1.2. Rodzaje marketingu
1.3. Istota marketingu produktów spożywczych


Rozdział 2. Agrobiznes jako nośnik marketingu
2.1. Zarys teorii agrobiznesu
2.2. Marketing w agrobiznesie


Rozdział 3. Wybrane informacje o konsumpcji żywności
3.1. Zachowanie się konsumentów na rynku
3.2. Zachowanie się przedsiębiorstw na rynku
3.3. Dokonywanie zakupu


Rozdział 4. Rola marketingu w kształtowaniu konsumpcji żywności
4.1. Czynniki kształtujące poziom spożycia żywności
4.2. Konsumenckie kryteria oceny żywności
4.2.1. Konsumenckie kryteria oceny jakości mięsa
4.2.2. Konsumenckie kryteria oceny produktów mleczarskich
4.3. Wpływ marketingu na konsumpcję


Rozdział 5. Informacje marketingowe na rynku żywnościowym
5.1. Charakterystyka i źródła informacji marketingowych
5.2. System informacji marketingowej
5.3. Przepływ informacji w biznesie
5.4. Informacja w agrobiznesie


Rozdział 6. Badania marketingowe
6.1. Istota, cel i nadania badań marketingowych
6.2. Rodzaje i metody badań marketingowych
6 .3. Przykładowe rozwiązania w zakresie badań marketingowych
6.4. Analiza rozwoju


Rozdział 7. Produkt jako instrument marketingu artykułów spożywczych
7.1. Istota produktu i jego rozwój
7.2. Zarządzanie produktem
7.3. Wybrane problemy zarządzania produktami spożywczymi
7.4. Konkurencyjność produktów


Rozdział 8. Funkcje marketingowe opakowań żywności
8.1. Funkcja opakowań i ich znaczenie
8.2. Funkcje promocyjne opakowań
8.3. Znakowanie produktów spożywczych
8.4. Kierunki rozwoju opakowań żywności


Rozdział 9. Polityka cenowa
9.1. Ceny w gospodarce rynkowej
9.2. Posługiwanie się cenami w marketingu
9.3. Strategie cenowe
9.4. Strategia ceny nowego produktu
9.5. Ceny psychologiczne
9.6. Polityka cenowa firmy
9.7. Ceny jako instrument marketingu żywności


Rozdział 10. Dystrybucja żywności
10.1. Dystrybucja jako instrument marketingu
10.2. Zarządzanie sprzedażą


Rozdział 11. Promocja produktów spożywczych
11.1. Promocja mix i jej instrumenty
11.2. Opracowywanie reklamy
11.3. Budżet promocji i reklamy
11.4. Degustacje jako szczególny instrument promocji produktów spożywczych


Rozdział 12. Marketing w przedsiębiorstwie
12.1. Marketing mix
12.2. Funkcje marketingowe przedsiębiorstwa
12.3. Organizacja marketingu w przedsiębiorstwie
12.4. Planowanie marketingu
12.5. Kontrola marketingowa


Rozdział 13. Strategia i taktyka marketingu produktów spożywczych
13.1. Charakterystyka strategii i taktyki marketingu
13.2. Cele marketingowe
13.3. Rodzaje strategii marketingowych
13.4. Taktyka marketingowa


Rozdział 14. Marketing w rolnictwie
14.1. Marketing w gospodarstwach rolnych
14.2. Gospodarstwo rolne jako system marketingowy
14.3. Marketing ekologiczny


Rozdział 15. Marketing w przemyśle spożywczym
15.1. Komórki organizacyjne ds. marketingu w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego i ich zadania
15.2. Stan marketingu w przemyśle spożywczym


Rozdział 16. Marketing w handlu żywnością
16.1. Marketing w handlu detalicznym
16.2. Marketing w handlu hurtowym
16.3. Funkcje marketingowe sklepów firmowych


Rozdział 17. Zarządzanie marketingowe
17.1. Istota zarządzania marketingowego
17.2. Zarządzanie głównymi instrumentami marketingu


Rozdział 18. Marketing wybranych produktów spożywczych .
18.1. Marketing mięsa i przetworów mięsnych
18.2. Marketing produktów mleczarskich
18.3. Marketing owoców i warzyw
18.4. Marketing cukru


Rozdział 19. Wybrane rodzaje badań marketingowych
19.1. Badania zachowań odbiorców
19.2. Badania instrumentów kształtowania podaży i popytu
19.3. Badania konkurencji
19.4. Badania produktów
19.5. Badania lokalizacyjne
19.6. Badania portfelowe produktów


Literatura


272 strony, B5, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022