ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

PRAKTYCZNE WDRAŻANIE SYSTEMU HACCP W ZAKŁADACH PRODUKCJI WÓD I NAPOJÓW


ZADERNOWSKI M. ZADERNOWSKA A. OBIEDZIŃSKI M.W. MARKIEWICZ K.

wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2004, wydanie I

cena netto: 96.50 Twoja cena  91,68 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały oczekiwania klientów i były dla nich bezpieczne.

Autorzy niniejszej publikacji starają się ukazać, że systemy zapewnienia i zarządzania jakością to nie tylko „przykry” obowiązek, ale narzędzia, które w bardzo skuteczny sposób pozwalają na sprawne zarządzanie i nadzór nad produkcją.

W poradniku omówiono każdy etap wdrażania zasad systemu HACCP, jego przykładowy plan, analizę zagrożeń i wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli (CCP). Całość została uzupełniona przykładową dokumentacją.


Wstęp

  1. Wody
  2. Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) i Dobra Praktyka Higieniczna (GHP)
  3. Zagrożenia
  4. Co to jest HACCP i jak go wdrożyć
  5. Dokumentacja systemu HACCP w produkcji spożywczej
  6. Jak praktycznie wdrożyć system
  7. Prawo europejskie

Załączniki
Literatura


132 strony, A4, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022