|
EKOLOGICZNE ASPEKTY POZYSKIWANIA I PRZETWARZANIA ŻYWNOŚCI
KUMINDER J. ZIELNICA J. wydawnictwo: WYD UE POZNAŃ , rok wydania 2004, wydanie I cena netto: 38.50 Twoja cena 36,58 zł + 5% vat - dodaj do koszyka EKOLOGICZNE ASPEKTY POZYSKIWANIA I PRZETWARZANIA ŻYWNOŚCI
Wstęp
Pojęcie terminu ekologia i jej związek z działalnością
człowieka
Ekologia pozyskiwania żywności pochodzenia roślinnego
Ekologia pozyskiwania żywności pochodzenia zwierzęcego
Zmiana filozofii traktowania działalności rolniczej
Działalność produkcyjna człowieka a zanieczyszczenie środowiska
Działalność przetwórcza żywności jako jedno z groźnych źródeł zanieczyszczenia
środowiska
Kierunki i perspektywy rozwoju nowych technologii w przetwórstwie żywności
Bibliografia
96 stron, B5, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|