ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 96.10 91,30   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

PORADNIK OPRACOWANIA I WDRAŻANIA SYSTEMU HACCP GASTRONOMIA


JACKIEWICZ B.

wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2013, wydanie I

cena netto: 96.10 Twoja cena  91,30 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP

Gastronomia


Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, kierujący zakładem ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP.


Autorka – specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.


Wstęp

 

1. Zasady systemu HACCP

2. Kolejność wdrażania zasad systemu HACCP

3. Opracowanie i realizacja zasad systemu HACCP w restauracji “Zatoczka” – instruktaż “krok po kroku”

4. Przykładowa dokumentacja zasad systemu HACCP dla restauracji “Zatoczka”

5. Instrukcje systemu HACCP

 

Literatura


88 stron, Format: 21.0x30.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022