|
PORADNIK OPRACOWANIA I WDRAŻANIA SYSTEMU HACCP GASTRONOMIA
JACKIEWICZ B. wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2013, wydanie I cena netto: 96.10 Twoja cena 91,30 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP
Gastronomia
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29
kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym
stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą z dnia 25
sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, kierujący zakładem
ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP.
Autorka – specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością
w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i
stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap
wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń,
wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi
przykładami.
Wstęp
1. Zasady systemu HACCP
2. Kolejność wdrażania zasad systemu HACCP
3. Opracowanie i realizacja zasad systemu HACCP w restauracji “Zatoczka” –
instruktaż “krok po kroku”
4. Przykładowa dokumentacja zasad systemu HACCP dla restauracji “Zatoczka”
5. Instrukcje systemu HACCP
Literatura
88 stron, Format: 21.0x30.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|