Na pewno znasz to niecierpliwe radosne wyczekiwanie, które towarzyszy przygotowywaniu
domowych wypieków. A także satysfakcję, gdy kuchnię wypełniają kuszące zapachy,
rodzina patrzy z zachwytem, a Ty wyjmujesz z piekarnika aromatyczną, rumianą pizzę…
Autorka kulinarnego poradnika sięga do wspaniałej tradycji kuchni włoskiej. Proponuje
przepisy, które zadowolą każde podniebienie: rozpływające się w ustach fantastyczne
pizze, przeróżne rodzaje chleba, począwszy od tradycyjnych, a skończywszy na tych
bardziej wymyślnych, smakołyki zapiekane w cieście, placki, quiche i tarty. Pokazuje,
jak wykonać malutkie arcydzieła kulinarne i mnóstwo pikantnych dań jajecznych.
Przepisy zostały opracowane nie tylko z myślą o smaku i wyglądzie potraw, lecz także
o zdrowiu biesiadników. Wiele pyszności można spokojnie zaserwować osobom z alergiami
pokarmowymi oraz stroniącym od nabiału i produktów pszenicznych. Czego chcieć więcej?
128 stron, oprawa miękka, Format: 21x22.5 cm