|
POTRAWY Z MIĘSA KOLEKCJA KUCHNI WŁOSKIEJ
WIŚNIEWSKA N. wydawnictwo: KDC , rok wydania 2007, wydanie I cena netto: 23.20 Twoja cena 22,04 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Mięsne propozycje znad Morza Śródziemnego
Polski stół bez polędwicy, golonki i sznycli? Wykluczone! Dowiedzmy się, jak te
przepyszne mięsa smakują w wydaniu włoskim.
Oto setka przepisów na wykwintnie przyrządzone mięsiwo. Propozycja kulinarna obejmuje
zarówno często wykorzystywaną u nas wieprzowinę, jak i rzadko goszczącą w naszym
menu wyśmienitą sarninę czy mieso zająca. Bogactwo dodatków, jakie
mieszkańcy Italii stosują do tworzenia nowych, wyrafinowanych smaków potraw mięsnych
przyprawia o zawrót głowy. Pieczarki, jabłka, whisky, wędzone pomidory,
szampan i oliwki to tylko niektóre z nich. Zgromadzone tu misterne receptury zostały
opatrzone szczegółowymi instrukcjami wykonania, a także informacjami na temat wartości
kalorycznej porcji. Kolorowe fotografie powodują, że pragniemy natychmiast wyruszyć na
zakupy i w zaciszu własnej kuchni przygotować polędwicę z rozmarynem albo roladę
cielęcą z niespodzianką...
80 stron, oprawa miękka, Format: 21x27.2 cm
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|