Czekolada jest dziś w modzie. Nigdy jeszcze temat ten – mimo że ludzie od wieków
ulegali słodkiemu czarowi kakao i czekolady – nie był tak aktualny jak dzisiaj.
Ten praktyczny leksykon przedstawia niezwykle różnorodny świat czekolady, historie jej
wytwarzania, poczynając od czekolady pitnej i tej w tabliczkach, a kończąc na pralinach
i wielu szlachetnych wyrobach, zdradza też tajemnice umiejętności najpełniejszego
delektowania się czekoladą i możliwości zastosowania jej w kuchni.
Fascynujący świat czekolady od A do Z!
Tajemnice wytwarzania różnych rodzajów czekolady.
Kakao: wszystko o niezwykłym egzotycznym surowcu.
Obszerny słownik najważniejszych pojęć ze świata czekolady.
Czekoladowe czary: przepisy i inspiracje kulinarne.
Przepiękne, wyraziste fotografie.
Życzymy wiele przyjemności podczas smakowania i odkrywania czekolady!
296 stron, oprawa twarda,