ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

CZEKOLADA LEKSYKON


PEHLE T.

wydawnictwo: WYD.OLESIEJUK , rok wydania 2009, wydanie I

cena netto: 25.30 Twoja cena  24,04 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Czekolada jest dziś w modzie. Nigdy jeszcze temat ten – mimo że ludzie od wieków ulegali słodkiemu czarowi kakao i czekolady – nie był tak aktualny jak dzisiaj.
Ten praktyczny leksykon przedstawia niezwykle różnorodny świat czekolady, historie jej wytwarzania, poczynając od czekolady pitnej i tej w tabliczkach, a kończąc na pralinach i wielu szlachetnych wyrobach, zdradza też tajemnice umiejętności najpełniejszego delektowania się czekoladą i możliwości zastosowania jej w kuchni.

Fascynujący świat czekolady od A do Z!
Tajemnice wytwarzania różnych rodzajów czekolady.
Kakao: wszystko o niezwykłym egzotycznym surowcu.
Obszerny słownik najważniejszych pojęć ze świata czekolady.
Czekoladowe czary: przepisy i inspiracje kulinarne.
Przepiękne, wyraziste fotografie.
Życzymy wiele przyjemności podczas smakowania i odkrywania czekolady!


296 stron, oprawa twarda,

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022