ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

UNIWERSALNA LISTA KONTROLNA AUDITU WEWNETRZNEGO HACCP


WIŚNIEWSKA M.

wydawnictwo: ODDK , rok wydania 2004, wydanie I

cena netto: 76.00 Twoja cena  72,20 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Lista kontrolna jest narzędziem pracy auditora wewnętrznego każdego zakładu wdrażającego system HACCP i stanowi zbiór problemów, które należy rozważyć podczas oceny skuteczności funkcjonowania systemu.

Przedstawioną w niniejszym opracowaniu Listę powinno się traktować jako wzór i pomysł do stworzenia własnej propozycji mającej zastosowanie w konkretnym przykładzie. Prezentowana Lista jest na tyle uniwersalna, że można ją wykorzystać w każdym przedsiębiorstwie, zawiera bowiem treści, jakie ze względu na obowiązujące w Polsce prawo każdy podmiot gospodarczy powinien wziąć pod uwagę.

Lista kontrolna składa się z kilku oddzielnych arkuszy umieszczonych na kolejnych stronach, a dotyczą one następujących obszarów, według cyklu życia produktu:

- Procesy przyjęcia i przechowywania

- Procesy produkcyjne

- Procesy pakowania

- Procesy magazynowania wyrobu gotowego

- Procesy transportu wyrobu gotowego.

Stosownie do zapisów ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, duże podmioty branży spożywczej obowiązane są wdrożyć z dniem 1 stycznia 2004 r. system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP).

Przygotowana nowelizacja ustawy rozszerza ten obowiązek również na małe i średnie podmioty z dniem wejścia Polski do UE. W obecnym stanie prawnym małe podmioty obowiązane są opracować instrukcje dobrych praktyk higienicznych i sanitarnych.

Oferujemy unikatowe narzędzia przygotowane przez audytorów HACCP i specjalistów SANEPID-u w formie umożliwiającej samodzielne wdrożenie procedur, ich stosowanie i dokumentowanie, zgodnie z wymogami przepisów obowiązującego prawa.


dr Małgorzata Wiśniewska - pracownik naukowo-dydaktyczny Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego, autorka i współautorka publikacji i prac poświęconych problematyce zarządzania i zapewnienia jakości, m.in. w przemyśle spożywczym. Prowadzi zajęcia dotyczące norm ISO serii 9000 oraz Total Quality Magagement dla różnych grup i środowisk (studia dzienne, zaoczne, podyplomowe, MBA), posiada kwalifikacje auditora wiodącego systemu jakości oraz doświadczenie jako szkoleniowiec i doradca w polskich przedsiębiorstwach produkcyjnych. Specjalizuje się w problematyce dotyczące zapewnienia jakości przedsiębiorstw przemysłu spożywczego.


59 stron, A4, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022