ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

STUDIA Z PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO


KORZYCKA-IWANOW M. RED.

wydawnictwo: LIBER , rok wydania 2006, wydanie I

cena netto: 63.60 Twoja cena  60,42 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Prawo żywnościowe jest nową, dynamicznie rozwijającą się dziedziną prawa; ma ścisłe powiązania z prawem rolnym, handlowym i konsumenckim.

Wykształciły się już zasady ogólne i terminologia tego prawa, osadzone w prawie międzynarodowym, wspólnotowym i krajowym. Część szczegółową tworzą regulacje dotyczące poszczególnych dziedzin prawa żywnościowego, których przykłady prezentowane są w niniejszej pracy zbiorowej.


O Autorach
Uwagi wstępne
Małgorzata Korzycka-Iwanow, Prawo żywnościowe - nowa dziedzina prawa
Renata Patoka, Problematyka suplementów diety
Anna Szajkowska, Zasada ostrożności w prawie żywnościowym Unii Europejskiej
Michał Szymaniak, Żywność produkowana metodą rolnictwa ekologicznego. Kontrola i certyfikacja w rolnictwie ekologicznym
Robert Taras, Regulacje prawne dotyczące oznaczeń geograficznych i nazw pochodzenia produktów rolnych i artykułów rolno-spożywczych
Paweł Wojciechowski, Wspólnotowy model urzędowej kontroli żywności
Iwona Wrześniewska-Wal, Znakowanie żywności genetycznie zmodyfikowanej (GMO)


184 strony, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022