|
URZĘDOWA KONTROLA ŻYWNOŚCI TEORIA I PRAKTYKA
KORZYCKA M. WOJCIECHOWSKI P. RED. wydawnictwo: WYD UW , rok wydania 2019, wydanie Icena netto: 33.80 Twoja cena 32,11 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka
Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych
modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa
administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego.
Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów
prawa Unii Europejskiej, nadzoru nad bezpieczeństwem żywności i wzajemnych relacji
pomiędzy inspekcjami realizującymi ten nadzór w Polsce, zarządzania publicznego w
obszarze urzędowej kontroli żywności.
Wykaz skrótów
Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski
Wstęp
Aneta Kotyja
System urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej
Dawid Sześciło
Między decentralizacją a konsolidacją. O reformie systemu urzędowej kontroli
żywności z perspektywy zarządzania publicznego
Paweł Wojciechowski
Reforma organów urzędowej kontroli żywności w Polsce w świetle
rozporządzenia 2017/625 w sprawie kontroli urzędowych, ze szczególnym uwzględnieniem
prywatyzacji zadań urzędowej kontroli
Michał Jabłoński, Krzysztof Koźmiński
Reforma systemu urzędowej kontroli żywności - trudności w procesie
legislacyjnym
Dawid Ziółkowski
Pionizacja inspekcji żywnościowych a sprawowanie kontroli i nadzoru nad ich
działalnością
Małgorzata Korzycka
Urzędowa kontrola żywności w Polsce wobec porozumienia CETA
Patryk Kalinowski
Rosyjski model urzędowej kontroli żywności w ujęciu organizacyjnym
Michał Rudy, Agata Kosińska-Madera
Kolizje właściwości w nadzorze nad żywnością
Agnieszka Serlikowska
Decyzja zobowiązująca kontrolowanego do uiszczenia kwoty stanowiącej równowartość
kosztów przeprowadzonych badań (art. 30 ust. 1 Ustawy o inspekcji handlowej) jako
osobliwa sankcja w urzędowej kontroli żywności sprawowanej przez inspekcję handlową
Adam Zieliński
Instytucjonalna ocena ryzyka w łańcuchu żywnościowym w Polsce i Unii
Europejskiej. Struktura analizy ryzyka w prawie żywnościowym
Literatura
214 stron, oprawa miekka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|