ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 129.00 122,55   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

ENGLISH FOR DIETETICS


GORBACZ-GANCARZ B. OSTROWSKA L. STEFAŃSKA E.

wydawnictwo: PZWL , rok wydania 2020, wydanie I

cena netto: 129.00 Twoja cena  122,55 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

English for Dietetics

English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.

Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.

Zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.

Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.

Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
 
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.

Przedmowa     9

Unit 1. Studying Dietetics and Nutrition  . 11
Dietetics and nutrition as a branch of science l Studying dietetics and nutrition l A formal letter and email

Unit 2. A Dietician and Nutritionist     . 31
Professional tasks of a dietician/nutritionist l Workplaces l A professional profile of a dietician/ nutritionist l A CV and cover letter

Unit 3. Body parts           46
The basic structure of the human body l Cavities and organs

Unit 4. Systems of the human body        55
Systems and organs of the human body – structure and functions

Unit 5. The digestive system and the process of digestion        62
Organs of the digestive system l Digestive system in cooperation with other systems l Digestive enzymes and hormones l The second brain

Unit 6. Nutritional Chemistry        . 79
Basic notions of chemistry l Mathematical numbers and chemical expressions l Macroelements and microelements l Electrolytes l Macronutrients l Vitamins

Unit 7. Dietary guidelines           105
Types of food l History of Food Pyramid in the USA – New Food Pyramid, My Plate l Food Pyramid in Poland

Unit 8. Menu Planning and Culture      119
Food patterns based on culture, customs, religion or philosophy l Menus and diets l Creating a menu l Meals and cooking techniques l Graphs in presenting dietary issues

Unit 9. New food – genetically modified, functional and convenience food  138
New food l Probiotics and prebiotics l Eating habits l Concerns about genetically modified food l Convenience food consumption

Unit 10. Nutrition Assessment         . 154
The 24-hour dietary recall l The food diary l Nutritional status and its features l Signs of nutritional deficiency diseases l Cumulative effects of nutrition

Unit 11. Vegetarianism – food and health   172
Vegetarianism and a variety of a plant-based diet l Vegetarian diet and disease prevention l Non-meat sources of nutrients l Vegetarian dishes and recipes l Food preparation techniques

Unit 12. Therapeutic and special diets     189
Types of therapeutic diets l Diet-treatable diseases l Diet in pregnancy and breastfeeding l The eatwell plate

Unit 13. Dietary consultation         . 204
Patient-centred communication approach l Abbreviations l Laboratory and anthropometric reports l Specialist and lay terminology l Making an appointment by phone l Medical history l Taking dietary history l Case report l 24-hour dietary recall l Dietary preferences

Unit 14. Additional reading practice – miscellaneous texts          224
Clinical eating disorders l Anorexia nervosa l Bulimia nervosa l Binge Eating and Compulsive Eating Disorder l A Scientific text. The abstract. l What’s behind the headlines?

Appendix 1. Answer Key              241
Appendix 2. Scripts                . 276
Appendix 3. Glossary               . 303
Food products and dishes l Food processing l Institutions, departments, fields of study, posts and functions l Wordlist

References                   323

324 strony, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022