|
UWARUNKOWANIA WSPÓŁPRACY OBIEKTÓW ŚWIADCZĄCYCH USŁUGI HOTELARSKIE Z SERWISAMI ZAKUPÓW GRUPOWYCH
RUDNICKI M. wydawnictwo: DIFIN , rok wydania 2020, wydanie Icena netto: 90.00 Twoja cena 85,50 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Uwarunkowania
współpracy obiektów świadczących usługi
hotelarskie z serwisami zakupów grupowych
Książka poświęcona jest
identyfikacji uwarunkowań i charakterystyce kluczowych
czynników współpracy obiektów
świadczących usługi hotelarskie z serwisami umożliwiającymi dystrybucję
usług w sieci, w tym zwłaszcza z serwisami zakupów
grupowych.
Praca zainteresuje pracowników naukowych i dydaktycznych
szkół wyższych, studentów oraz nauczycieli
uczących w technikach o profilu turystycznym. Będzie również
wartościowym źródłem wiedzy dla pracowników
branży turystycznej, w tym zwłaszcza menedżerów
odpowiedzialnych za promocję i sprzedaż usług hotelarskich w swoim
obiekcie.
Wstęp
Rozdział 1. Współpraca
między przedsiębiorstwami – istota, cechy, przesłanki
1.1. Definicja współpracy przedsiębiorstw
1.2. Cechy współpracy warunkujące kryteria jej klasyfikacji
1.2.1. Cechy współpracy
1.2.2. Kryteria klasyfikacji współpracy
1.3. Motywy i korzyści podejmowania współpracy przez
przedsiębiorstwa
Rozdział 2.
Teoretyczne podstawy współpracy podmiotów na
rynku usług hotelarskich
2.1. Wybrane teorie współpracy użyteczne na rynku usług
hotelarskich
2.2. Teoria kosztów transakcyjnych – podstawa
współpracy na poziomie relacji
2.3. Teoria zależności zasobowej – podstawa
współpracy na poziomie przedsiębiorstwa
2.4. Teoria sieci – podstawa współpracy na
poziomie sieci przedsiębiorstw
2.5. Formy współpracy obiektów świadczących
usługi hotelarskie
2.5.1. Outsourcing
2.5.2. Franchising
2.5.3. Klastry
2.5.4. Partnerstwo strategiczne
2.5.5. Alianse strategiczne
Rozdział 3. Identyfikacja
czynników determinujących relację obiektów
świadczących usługi hotelarskie z serwisami zakupów
grupowych w obliczu zmieniających się uwarunkowań ich działalności
3.1. Obiekty świadczące usługi hotelarskie i ich cechy warunkujące
współpracę
3.1.1. Złożoność usługi hotelarskiej
3.1.2. Istota obiektów świadczących usługi hotelarskie
3.1.3. Klasyfikacja i kategoryzacja obiektów świadczących
usługi hotelarskie
3.2. Wpływ rozwoju internetu na kanały dystrybucji obiektów
świadczących usługi hotelarskie
3.2.1. Pojęcie dystrybucji usług hotelarskich
3.2.2. Ewolucja systemów dystrybucji na rynku usług
hotelarskich
3.3. Implikacje funkcjonowania internetowych kanałów
dystrybucji na rynku turystycznym
3.3.1. Rozwój internetowych kanałów dystrybucji
determinantą zmian w handlu elektronicznym
3.3.2. Zmieniająca się rola pośrednika w internetowych systemach
dystrybucji usług hotelarskich
3.4. Serwisy zakupów grupowych jako partner w zakresie
dystrybucji usług hotelarskich
3.4.1 Działalność serwisów zakupów grupowych na
rynku e-commerce
3.4.2. Czynniki sukcesu serwisów zakupów
grupowych jako narzędzia e-commerce
3.4.3. Cykl życia serwisów zakupów grupowych na
tle innych internetowych kanałów dystrybucji
3.5. Klasyfikacja uwarunkowań współpracy obiektów
świadczących usługi hotelarskie z serwisami zakupów grupowych
Rozdział 4. Metodyka
badań empirycznych
4.1. Cele, hipotezy i założenia badawcze
4.2. Przesłanki prowadzenia badań o charakterze jakościowym i ilościowym
4.3. Proces badawczy
4.3.1. Etapy prowadzonych badań
4.3.2. Triangulacja metod badawczych
4.3.2.1. Monitoring ofert
4.3.2.2. Wywiady
4.3.2.3. Sondaż diagnostyczny
4.3.3. Metody analizy danych empirycznych
4.3.4. Ograniczenia procesu badawczego a jakość przeprowadzonych badań
4.4. Charakterystyka badanych zbiorowości
Rozdział 5.
Uwarunkowania współpracy obiektów świadczących
usługi hotelarskie z serwisami zakupów grupowych w zakresie
dystrybucji usług w sieci
5.1. Stymulanty i destymulanty nawiązywania relacji z serwisami
zakupów grupowych przez obiekty świadczące usługi hotelarskie
5.2. Identyfikacja czynników predysponujących obiekty
świadczące usługi hotelarskie do podejmowania współpracy z
serwisami zakupów grupowych
5.3. Identyfikacja czynników charakteryzujących serwisy
zakupów grupowych determinujących podejmowanie
współpracy przez obiekty świadczące usługi hotelarskie
5.4. Warunki współpracy i ich wpływ na kształtowanie renty
relacyjnej
5.5. Ocena współpracy z serwisami zakupów
grupowych i ich znaczenie wśród innych kanałów
dystrybucji usług w sieci stosowanych przez obiekty świadczące usługi
hotelarskie
Zakończenie
Bibliografia
Spis tabel
Spis rysunków
Załączniki
370
sytron, B5, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|