|
ABC SPRZEDAWCY
JARACZ B. wydawnictwo: KABE , rok wydania 2011, wydanie Icena netto: 42.75 Twoja cena 40,61 zł + 5% vat - dodaj do koszyka ABC sprzedawcy
Wymagania stawiane
sprzedawcy, zwięzły lecz przystępny opis czynności i
obowiązków należących do sprzedawcy oraz opis technicznego
wyposażenia sklepu, uzupełniony skrótem towaroznawstwa,
stanowią treść tej książki.
Książka ma charakter praktycznego poradnika i adresowana jest przede
wszystkim do osób zamierzających podjąć pracę w zawodzie
sprzedawcy. Może też być cenną pomocą dla osób będących w
początkowym okresie pracy w tym zawodzie.
1.
Zasady
obsługi klientów
1.1. Charakterystyczne cechy zawodu sprzedawca
1.2. Kultura obsługi
1.3. Typologia klientów
1.4. Rozmowa sprzedażowa
2. Metody
sprzedaży
2.1. Klasyfikacja metod sprzedaży
2.2. Rola i zadania sprzedawcy w różnych punktach sprzedaży
2.3. Sprzedaż ratalna
2.4. E-handel
3. Uwarunkowania
sprzedaży towarów
3.1. Umowa sprzedaży konsumenckiej
3.2. Niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową
3.3. Gwarancja
3.4. Postępowanie reklamacyjne
3.5. Ochrona prawa konsumentów
3.6. Zwrot i wymiana zakupionego towaru
4. Ceny
towarów
4.1. Pojęcie i rodzaje cen
4.2. Marża
4.3. Podatek VAT
4.4. Podatek akcyzowy
4.5. Ceny promocyjne
5. Zapłata
za towar
5.1. Formy zapłaty za towar
5.2. Dowody sprzedaży
5.3. Inkaso należności
5.4. Rozliczenie utargu
6. Wyposażenie
punktów sprzedaży
7. Organizacja
sprzedaży
7.1. Zamówienie towaru
7.2. Przyjęcie towaru
7.3. Dokumentacja związana z dostawą towarów
7.4. Rozmieszczenie towarów
7.5. Przechowywanie towarów
7.6. Inwentaryzacja
8.
Oznakowanie towarów
8.1. Oznakowanie opakowań
8.2. Kod kreskowy
8.3. Cenowe oznakowanie towarów
9.
Odpowiedzialność pracownika
9.1. Odpowiedzialność materialna
9.2. Odpowiedzialność porządkowa
9.3. Odpowiedzialność karna
10.
Bezpieczeństwo i higiena pracy w zawodzie sprzedawca
10.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
10.2. Ochrona przeciwpożarowa
10.3. System HACCP
11. Charakterystyka
towaroznawcza wybranych artykułów nieżywnościowych
11.1. Wyroby skórzane
11.2. Obuwie
11.3. Szkło i wyroby ze szkła
11.4. Wyroby ceramiczne
11.5. Papier i wyroby papiernicze
11.6. Wyroby kosmetyczno-perfumeryjne
11.7. Artykuły chemii gospodarczej
11.8. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
11.9. Wyroby odzieżowe.
12. Charakterystyka
towaroznawcza wybranych artykułów żywnościowych
12.1. Metody konserwacji żywności
12.2. Mleko i jego przetwory
12.3. Jaja
12.4. Ryby i owoce morza
12.5. Warzywa i owoce
12.6. Cukier i wyroby cukiernicze
12.7. Miód
12.8. Używki
12.9. Przetwory zbożowe
12.10. Tłuszcze roślinne i zwierzęce
12.11. Mięso i przetwory mięsne
12.12. Drób i przetwory drobiowe
Bibliografia
140
stron, A5, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|