|
PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY
DROZD J. wydawnictwo: KABE , rok wydania 2013, wydanie Icena netto: 39.39 Twoja cena 37,42 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Przedstawiciel handlowy
Treść książki obejmuje
opis sylwetki psychologiczno-zawodowej kandydata na przedstawiciela
handlowego oraz zakres i sposób wykonywania przez niego
obowiązków służbowych.
Książka w zamyśle autorki ma być pomocą wszystkim tym,
którzy przygotowują się do podjęcia zawodu handlowca, a
także już pracującym, pragnącym dowiedzieć się, jak efektywnie działać,
aby osiągnąć sukces zawodowy.
Wprowadzenie
1.
Rola i zadania przedstawiciela handlowego
1.1. Rola przedstawiciela handlowego
1.2. Zadania przedstawiciela handlowego
1.3. Środowisko pracy przedstawiciela handlowego
2. Warunki
pracy przedstawiciela handlowego
2.1. Warunki psychologiczno-społeczne
2.2. Warunki organizacyjne
2.3. Warunki zatrudnienia i wynagrodzenia
2.4. Wzory umów i dokumentów
3. Kształtowanie
wizerunku firmy i przedstawiciela
3.1. Cechy osobowości przedstawiciela handlowego
3.2. Budowanie wizerunku własnego i firmy
3.2.1. Wizerunek przedstawiciela, czyli jak cię widzą
3.2.2. Wizerunek firmy
3.3. Etyka zawodowa
3.3.1. Etyka biznesu
3.3.2. Etyka przedstawiciela handlowego
3.4. Komunikacja interpersonalna
3.4.1. Zasady dobrej komunikacji
3.4.2. Komunikacja werbalna
3.4.3. Komunikacja niewerbalna
3.4.4. Komunikacja pisemna
3.4.5. Bariery w komunikacji
4. Organizacja
pracy własnej
4.1. Zarządzanie czasem i celami
4.2. Zasada PARETO
4.3. Czynniki motywujące w pracy przedstawiciela handlowego
5. Współpraca
z klientami
5.1. Typy klientów
5.2. Pozyskiwanie klientów
5.3. Sposoby radzenia sobie z trudnym klientem
5.4. Jak utrzymać klienta
5.5. Charakterystyka współczesnego klienta
6. Organizacja
sprzedaży
6.1. Teoria sprzedaży
6.1.1. Klient
6.1.2. Produkt
6.1.3. Konkurencja
6.2. Etapy wizyty handlowej
6.2.1. „Przykazania przedstawiciela handlowego”
6.2.2. Rozmowa telefoniczna
6.2.3. Wizyta handlowa
6.2.3.1. Etap 1 – Wywiad
6.2.3.2. Etap 2 – Wzbudzenie zaufania
6.2.3.3. Etap 3 – Analiza potrzeb
6.2.3.4. Etap 4 – Prezentacja produktu
6.2.3.4. Techniki sprzedaży
6.2.3.5. Zamknięcie sprzedaży
6.2.3.6. Działania posprzedażowe
7. Negocjacje
handlowe
7.1. Podstawowe zasady negocjacji
7.2. Cechy dobrego negocjatora
7.3. Techniki negocjacji
8.
Merchandising
8.1. Ogólne zasady merchandisingu
9. Monitorowanie
rynku pod względem popytu i podaży
9.1. Podstawowe pojęcia
9.2. Analiza rynku
9.3. Badanie konkurencji
9.4. Postępowanie konsumentów na rynku
9.5. Segmentacja rynku
9.6. Wartość badania rynku
10. Bezpieczeństwo
i higiena pracy przedstawiciela handlowego
10.1. Wymagania fizyczne i zdrowotne
10.2. Warunki pracy przedstawiciela handlowego a choroby zawodowe
10.3. Zagrożenie chorobami
10.4. Przykładowa karta oceny ryzyka zawodowego
Literatura
136
stron, Format: 14.5x20.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|