|
JEŚĆ CZY NIE JEŚĆ? ROZMOWY Z EKSPERTAMI O ZDROWYM ODŻYWIANIU
NASZKOWSKA K. wydawnictwo: ZWIERCIADŁO , rok wydania 2020, wydanie IIcena netto: 39.90 Twoja cena 37,91 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Jeść czy nie jeść?
Rozmowy z ekspertami o
zdrowym odżywianiu
Czy jedząc ekologiczną
żywność będziemy żyć dłużej?
Czy
gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda?
Jak
laktoza wpływa na nasze życie zdrowie?
Czy
powinniśmy unikać modyfikowanej żywności?
W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad
żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w
stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować.
Krystyna Naszkowska postanowiła sprawdzić u źródła jak jest
naprawdę.
Czy jaja nas żywią czy trują? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy
mięso zmienia nas w agresywnych drapieżników? Czy żywność
genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo? Czy
istnieje dieta idealna?
Krystyna
Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami
od żywienia człowieka. Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na
wynikach najnowszych badań naukowych rozprawiają się z mitami,
które funkcjonują od lat. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące.
Warto je poznać by móc świadomie modyfikować dietę i żyć
zdrowiej.
Nowe wydanie książki, uzupełnione o rozmowy uwzględniające najnowsze
badania naukowe dotyczące żywienia człowieka.
1.
Strach przed laktozą 5
2. Gluten - moda czy realne zagrożenie . 25
3. Jajo budzi kontrowersje 51
4. Kawa czy herbata . 75
5. Ekożywność 83
6. Piwo czy wino 101
7. Nie bój się masła .107
8. Mleko tłuste czy chude . 131
9. Mięso - jeść czy nie jeść . 137
10. Smażone czy pieczone . 163
11. Kto się boi GMO 169
12. Woda z kranu czy butelki . 191
13. Wyrzuć dietę .199
14. Otyłość i nadwaga 219
240
stron, 15.0x21.0cm, orawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|