|
DIETA W CHOROBIE HASHIMOTO
LEWANDOWSKA A. wydawnictwo: RM , rok wydania 2021, wydanie IIIcena netto: 34.99 Twoja cena 33,24 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Dieta w chorobie Hashimoto
Choroba
Hashimoto to schorzenie, którego leczenie trzeba traktować
bardzo indywidualnie. Dużą rolę w terapii odgrywa dbanie o zdrowy styl
życia, czyli dobrze dobrana dieta, odpowiednia aktywność fizyczna,
unikanie palenia czynnego i biernego, a także redukcja stresu. Dieta
każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i
ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.
Autorka,
doświadczona dietetyk, przedstawia składniki pokarmowe,
które mają największy wpływ na tarczycę. Zwraca też uwagę na
najważniejsze zalecenia zdrowotne w chorobie Hashimoto i towarzyszące
jej schorzenia. A przede wszystkim proponuje wiele smakowitych
przepisów na wszystkie posiłki w ciągu dnia. Każdy z nich
został opatrzony ikonką informującą o tym, czy danie jest:
- bez glutenu,
- bez pszenicy,
- bez mleka,
- bez laktozy,
- z dużą zawartością
szkodliwych dla tarczycy goitrogenów.
Agata
Lewandowska – dietetyk z ponaddziesięcioletnim
doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych
studiów z psychodietetyki na SPWS Uniwersytecie
Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym
stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu
książek o żywieniu, np. Hashimoto: dieta i styl życia w chorobie,
Detoks cukrowy, Niski indeks glikemiczny, Wypieki dla
diabetyków, Polskie superfoods, Dieta antyrakowa, Dieta dla
urody, Warzywa, które leczą, Schudnij bez diety: życie bez
liczenia kalorii, Dieta zdrowych jelit, Przepisy na młodość, Płaski
brzuch: dieta i ćwiczenia, Pokonaj nadciśnienie dietą DASH.
256
stron, Format 165x235 mm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|