W części drugiej znajdują się opisy techniki pracy, metod serwowania
potraw i napojów oraz organizacji różnych przyjęć. Zaprezentowano też szczegółowe
usługi związane z gastronomią w obiektach hotelarskich.
Rozdział 1 Techniki i metody serwowania
1.1. Wprowadzenie
1.2. Serwis z półmisków
1.3. Serwis talerzowy
1.4. Podsumowanie
Sprawdź swoje wiadomości
Rozdział 2 Karty menu
2.1. Wiadomości podstawowe
2.2. Klasyfikacje kart menu
2.3. Forma kart menu
2.4. Podsumowanie
Sprawdź swoje wiadomości
Rozdział 3 Serwowanie potraw i napojów
3.1. Przystawki
3.2. Zupy
3.3. Dania główne
3.4. Desery i sery
3.5. Serwowanie napojów
Sprawdź swoje wiadomości
Rozdział 4 Rodzaje przyjęć
4.1. Wiadomości podstawowe
4.2. Czynności związane z organizacją przyjęcia
4.3. Przyjęcia zasiadane
4.4. Przyjęcia na stojąco
4.5. Przyjęcia amerykańskie - mieszane
Sprawdź swoje wiadomości
Rozdział 5 Protokół dyplomatyczny
5.1. Coctail
5.2. Przyjęcie coctailowe (reception)
5.3. Poranne śniadanie (early breakfast)
5.4. Śniadanie - lunch
5.5. Śniadanie - brunch
5.6. Obiad - dinner
5.7. Przyjęcia bufetowe
5.8. Lampka wina albo aperitif
5.9. Garden party i piknik
5.10. Popołudniowa kawa czy herbata
5.11. Bale
Sprawdź swoje wiadomości
Rozdział 6 Usługi gastronomiczne w obiektach hotelarskich
6.1. Wstęp
6.2. Śniadania
6.3. Usługa room service w hotelu
6.4. Organizacja imprez i catering
Sprawdź swoje wiadomości
Bibliografia
128 stron, oprawa miękka