|

JEDZENIE NAPOJE I KULINARIA W TERMINOLOGII POLSKIEJ I ANGIELSKIEJ
SANCEWICZ-KLIŚ A. wydawnictwo: POLTEXT , rok wydania 2014, wydanie I cena netto: 71.30 Twoja cena 67,74 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej
Słownik dla smakoszy, kucharzy i restauratorów
Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część
polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i
świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania.
Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji
kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu
i sposobu podawania).
Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i
koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu,
narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych.
Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście
zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości.
Anna Sancewicz-Kliś jest współautorką wydanego przez Poltext
Słownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego.
Z wykształcenia anglistka po UW, wykłada od lat turystykę w szkołach wyższych.
Rzeczoznawca MEN w zakresie podręczników do kształcenia zawodowego o profilu technik
turystyki.
396 stron, Format: 14.5x20.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|