|
CHEMIA W POŻYWIENIU JAK DZIAŁAJĄ DODATKI DO ŻYWNOŚCI
GRIMM H.U. wydawnictwo: VITAL , rok wydania 2014, wydanie I cena netto: 43.30 Twoja cena 41,14 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Chemia w pożywieniu
Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje
podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w
takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej.
Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną
uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów „Nie jedz tego!” i „Cukrowa mafia”,
którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych.
Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na
skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie –
one mu po prostu szkodzą.
Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów
spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie,
maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym
do szokujących wniosków.
Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym
starzeniem się i chorobami układu krążenia.
Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz
dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit.
Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych
przez dzieci napojach i słodyczach.
Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.
Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie
jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą
prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
352 stron, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|