ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

OBSŁUGIWANIE GOŚCI ZESZYT ĆWICZEŃ CZĘŚĆ 2.


SZAJNA R. ŁAWNICZAK D.

wydawnictwo: WSIP , rok wydania 2014, wydanie I

cena netto: 40.30 Twoja cena  38,29 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Obsługiwanie gości Zeszyt ćwiczeń Część 2

kelner kwalifikacja T.9


Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Obsługa kelnerska. Część 1 i 2, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład kwalifikacji 9.2 (Obsługiwanie gości).

Ćwiczenia dotyczą takich zagadnień, jak: organizacja pracy kelnera, podawanie potraw i napojów, zwyczaje żywieniowe różnych narodów, serwis specjalny, sztuka barmańska, obsługiwanie gości hotelowych oraz organizowanie przyjęć. Zadania zostały uzupełnione licznymi rysunkami i zdjęciami. 


WSTĘP 3

1. ORGANIZACJA PRACY KELNERA W RÓŻNYCH SYSTEMACH OBSŁUGI GOŚCI 5
1.1. Organizacja pracy kelnera w różnych systemach obsługi gości 6
2. PODAWANIE POTRAW 9
2.1. Techniki podawania śniadań 10
2.2. Techniki podawania przystawek 20
2.3. Techniki podawania zup 24
2.4. Techniki podawania dań zasadniczych 29
2.5. Techniki podawania deserów 32
3. PODAWANIE NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH 35
3.1. Podział i charakterystyka napojów bezalkoholowych 36
3.2. Techniki podawania napojów bezalkoholowych 37
4. PODAWANIE NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH 45
4.1. Techniki podawania piwa 46
4.2. Techniki podawania wina 49
4.3. Techniki podawania wódki 61
5. ZWYCZAJE ŻYWIENIOWE RÓŻNYCH NARODÓW 63
5.1. Zwyczaje żywieniowe różnych narodów 64
6. SERWIS SPECJALNY 67
6.1. Przygotowywanie potraw i napojów przy stoliku gości 68
6.2. Nakrycia specjalne 74
7. SZTUKA BARMAŃSKA 83
7.1. Organizacja i bezpieczeństwo na stanowisku pracy barmana 84
7.2. Akcesoria i sprzęt barmański 90
7.3. Sporządzanie napojów mieszanych 93
8. ORGANIZACJA OBSŁUGI GOŚCI W POKOJU HOTELOWYM 105
8.1. Wyposażenie stanowiska pracy w room service 106
8.2. Obsługa gości w pokoju hotelowym 107
9. PRZYJĘCIA W ZAKŁADZIE GASTRONOMICZNYM 113
9.1. Rodzaje i charakterystyka przyjęć okolicznościowych 114
9.2 Obsługa kelnerska przyjęć okolicznościowych 116

BIBLIOGRAFIA, ILUSTRACJE 120


120 stron, Format: 20.0x29.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022