ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

ZARZĄDZANIE DZIAŁALNOŚCIĄ HANDLOWĄ


MIELCZARCZYK Z.

wydawnictwo: WSIP , rok wydania 2015, wydanie I

cena netto: 33.10 Twoja cena  31,45 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Zarządzanie działalnością handlową

Podręcznik do nauki zawodu Kwalifikacja A.22.2

Technik handlowiec. Szkoła ponadgimnazjalna


Podręcznik do nauki zawodu technik handlowiec realizujący treści z zakresu 2. części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).

Kształci umiejętności związane z działalnością firmy handlowej (negocjacje handlowe, zawieranie umów, przyjmowanie i rozpatrywanie reklamacji).

Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami i ćwiczeniami, które uczą wykorzystania teorii w praktyce.


Wstęp

1. System klasyfikacji działalności i produktów
1.1. Polska Klasyfikacja Działalności i Europejska Klasyfikacja Działalności
1.2. Polska Klasyfikacja Wyrobowi Usług

2. Podstawowe regulacje prawne dotyczące działalności handlowej
2.1. Uregulowania prawne dotyczące rozliczeń z budżetem z tytułu podatków
2.2. Uregulowania prawne związane z zatrudnieniem pracowników

3. Zapytania ofertowe i oferty handlowe
3.1. Zapytanie ofertowe
3.2. Oferta handlowa

4. Negocjacje handlowe

5. Umowy handlowe

6. Formy sprzedaży w handlu
6.1. Formy sprzedaży w stacjonarnym handlu detalicznym
6.2. Specjalne formy sprzedaży

7. Kalkulacja cen sprzedaży towarów
7.1. Ceny sprzedaży towarów a wynik finansowy przedsiębiorstwa
7.2. Metody kalkulacji ceny sprzedaży towarów

8. Zaopatrzenie firmy handlowej w towary
8.1. Ustalanie wielkości zapotrzebowania na towary
8.2. Ustalanie poziomu zapasów towarowych
8.3. Wybór dostawcy towarów
8.4. Zamawianie towarów

9. Logistyka w procesach dystrybucji towarów
9.1. Składniki procesów logistycznych
9.2. Wybór kanału dystrybucji i strategie dystrybucji towarów
9.2.1. Kanały dystrybucji
9.2.2. Strategie dystrybucji

10. Proces przyjmowania zakupionych towarów do jednostki handlowej
10.1. Przyjmowanie towarów - odbiór ilościowy i jakościowy
10.2. Charakterystyka oznakowań towarów

11. Magazynowanie i przechowywanie towarów
11.1. Rodzaje magazynów
11.2. Zasady wyboru lokalizacji magazynów hurtowych
11.3. Wyposażenie magazynów
11.4. Rozplanowanie wnętrza magazynu
11.5. Rozmieszczenie towarów
11.6. Przepustowość magazynów

12. Dokumentacja dotycząca transakcji handlowych

13. Postępowanie reklamacyjne
13.1. Postępowanie reklamacyjne dotyczące umów sprzedaży konsumenckiej
13.2. Postępowanie reklamacyjne dotyczące umów sprzedaży/dostawy między
podmiotami prowadzącymi działalność gospodarczą

Odpowiedzi do wybranych zadań

Wykaz podstawowych pojęć w językach polskim, angielskim i niemieckim

Źródła ilustracji i fotografii
Wykaz wykorzystanych aktów prawnych
Literatura


112 stron, Format: 17.0x24.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022