|
SZKOŁA BARMANÓW SHAKE IT!
ARERA O. WORISHOFEN B. wydawnictwo: REA , rok wydania 2012, wydanie Icena netto: 87.75 Twoja cena 83,36 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Szkoła barmanów
Shake It!
SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! jest czymś więcej niż zwykłą książką o barach.
Jest to podręcznik wprowadzający do zawodu barmana i przybliżający czytelnikowi
krok po kroku zasady pracy za barem oraz sposoby przygotowywania napojów.
Pierwsze trzy rozdziały tej książki poświęcono organizacji pracy za barem.
Zawarto w nich m.in. opis najważniejszych sprzętów potrzebnych barmanowi oraz objaśnienia
niektórych fachowych terminów. Tekst został uzupełniony licznymi ilustracjami,
niezwykle pomocnymi w przyswojeniu podanych informacji.
Wskazówki praktyczne zawarto w formie:
• szczegółowych opisów wszelkich prac wykonywanych za barem,
• dokładnych instrukcji przyrządzania różnego typu napojów alkoholowych i
bezalkoholowych,
• przepisów na wszelkiego rodzaju napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
W kolejnych rozdziałach przedstawiono ciekawostki związane z pracą barmana, które mogą
zainteresować każdego – zarówno fachowców, jak i amatorów. Są nimi:
• przepisy na napoje i koktajle na różne okazje,
• praktyczne wskazówki, jak organizować prywatki i przyjęcia,
• obszerne opisy przyrządów opatrzone ilustracjami,
• wskazówki, jak przyrządzać różnego rodzaju napoje,
• ABC obsługi klienta,
• przekąski, czyli opis tego, czego nie powinno zabraknąć w barze (przepisy oraz
ilustracje),
• wskazówki organizacyjne,
• zasady kalkulacji z przykładowymi wyliczeniami.
Na końcu każdego rozdziału umieszczono pytania sprawdzające wraz z odpowiedziami,
które wykażą poziom zdobytej wiedzy.
Książka została wzbogacona spisem fachowych pojęć wraz z objaśnieniami oraz wykazem
przepisów i odpowiadających im rodzajów napojów. Zamieszczono w niej również
oznaczenia mówiące o zawartości alkoholu w danym napoju. Aneksy pozwolą sprawnie
posługiwać się tą książką, pomogą między innymi szybko znaleźć potrzebne
informacje.
SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! powstała z myślą o wszystkich zainteresowanych
przyrządzaniem i serwowaniem napojów.
Jest kierowana głównie do:
• uczniów przygotowujących się do zawodu barmana,
• pracowników hoteli oraz restauracji,
• przyszłych barmanów,
• restauratorów lub tych, którzy chcieliby nimi zostać,
• osób zajmujących kierownicze stanowiska w zakładach gastronomicznych
• szkół hotelarskich,
• związków zawodowych, Izby Przemysłowo-Handlowej,
• laików interesujących się pracą barmana.
440 stron, Format: 21.3x30.2cm, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|