|
ENCYKLOPEDIA POLSKIEJ SZTUKI KULINARNEJ
SZYMANDERSKA H. wydawnictwo: REA , rok wydania 2014, wydanie Icena netto: 111.39 Twoja cena 105,82 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w
nowoczesnej kuchni.
Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich
takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki.
Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i
kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale „Abecadło
kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki”.
1064 strony, Format: 17.0x24.0cm, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|