ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 111.39 105,82   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

ENCYKLOPEDIA POLSKIEJ SZTUKI KULINARNEJ


SZYMANDERSKA H.

wydawnictwo: REA , rok wydania 2014, wydanie I

cena netto: 111.39 Twoja cena  105,82 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej


Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni.

Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki.

Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale „Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki”.


1064 strony, Format: 17.0x24.0cm, oprawa twarda

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022