ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

TRADITIONAL & MODERN POLISH COOKING


SZYMANDERSKA H.

wydawnictwo: REA , rok wydania 2012, wydanie I

cena netto: 185.60 Twoja cena  176,32 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

TRADITIONAL & MODERN POLISH COOKING

Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska


Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „ oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej.

Książka napisana barwnym, niezwykle obrazowym językiem wprowadza w kulinarny świat zarówno początkujących, jak i doświadczonych miłośników sztuki gotowania- każdy z rozdziałów poprzedza wstęp zawierający niezbędne informacje wyjaśniające omawianą dziedzinę.

Na książkę składa się unikalny zbiór około 3000 wypróbowanych, przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni. Znajdują się w niej między innymi przepisy na masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, ryby, ciasta, nalewki, przetwory jak również autorka przypomina o takich zapomnianych specjałach jak: potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórki w gniazdach.

Niniejsze wydanie zostało wzbogacone o przepisy z tzw. kuchni fusion- bardzo popularnej, charakteryzującej się łączeniem smaków. Tutaj kulinarna Europa łączy się z kulinarną Azją czy Ameryką Łacińską, do europejskich produktów dodaje się wschodnie przyprawy, a potrawy przyrządza według wschodnich technik kulinarnych.


984 pages, Hardcover,

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022