|
TRADITIONAL & MODERN POLISH COOKING
SZYMANDERSKA H. wydawnictwo: REA , rok wydania 2012, wydanie Icena netto: 185.60 Twoja cena 176,32 zł + 5% vat - dodaj do koszyka TRADITIONAL & MODERN POLISH COOKING
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną
wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „ oficjalnej” i
regionalnej, środkowopolskiej i kresowej.
Książka napisana barwnym, niezwykle obrazowym językiem wprowadza w kulinarny świat
zarówno początkujących, jak i doświadczonych miłośników sztuki gotowania- każdy z
rozdziałów poprzedza wstęp zawierający niezbędne informacje wyjaśniające omawianą
dziedzinę.
Na książkę składa się unikalny zbiór około 3000 wypróbowanych,
przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do
śmiałych działań w kuchni. Znajdują się w niej między innymi przepisy na masła
smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do
zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, ryby, ciasta, nalewki, przetwory jak również
autorka przypomina o takich zapomnianych specjałach jak: potrawy z raków, duszone jarząbki,
łyski w sosie żurawinowym czy przepiórki w gniazdach.
Niniejsze wydanie zostało wzbogacone o przepisy z tzw. kuchni fusion- bardzo
popularnej, charakteryzującej się łączeniem smaków. Tutaj kulinarna Europa łączy
się z kulinarną Azją czy Ameryką Łacińską, do europejskich produktów dodaje się
wschodnie przyprawy, a potrawy przyrządza według wschodnich technik kulinarnych.
984 pages, Hardcover,
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|