Sztuka dekoracji cukierniczej
Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen
ŚWIATOWEJ SŁAWY MISTRZOWIE ZE SQUIRES KITCHEN ZDRADZAJĄ SWOJE ZAWODOWE TAJEMNICE
Sztuka cukiernictwa to jedyna książka, w której 20 najsławniejszych mistrzów
dekoracji cukrowych przedstawia szeroki wachlarz umiejętności, technik, projektów i
daje szereg eksperckich porad. Idealna dla zapalonych amatorów wypieków, początkujących
cukierników i cukierników-hobbystów o różnym stopniu umiejętności. Książka ta
poprowadzi Cię krok po kroku od prostych przepisów do klasy mistrzowskiej.
Dla wygody Czytelnika ponad 40 tutoriali podzielono na sześć tematycznych rozdziałów:
Ciasta i ciasteczka,
Czekolada,
Podstawowe dekoracje tortu,
Zaawansowane dekoracje tortu,
Klasa mistrzowska,
Pieczenie ciast na zamówienie.
Każdy z nich zawiera mnóstwo tradycyjnych technik, nowych umiejętności i współczesnych
trendów – wszystkie z fotografiami i jasnymi instrukcjami – jak również projekty do
zrealizowania w domu. W tej książce znajdziesz torty na specjalne okazje, takie jak
przyjęcia weselne, Święta Bożego Narodzenia, chrzciny czy Dzień Matki, jak również
efektowne smakołyki, którym nikt się nie oprze, na przyjęcia domowe, popołudniową
herbatę czy urodziny.
Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen została założona w 1987r. w
Surrey, w Anglii. Dzięki utalentowanym mistrzom i pełnym pasji uczniom stała się
rozpoznawalnym miejscem kształcenia i doskonalenia, które przyciąga ludzi z całego
świata. Jej program nauczania jest także realizowany w Malezji i Singapurze, a wkrótce
także w innych krajach.
Mistrzów Squires Kitchen łączy miłość do cukiernictwa oraz lata praktyki i
poświęcenia, które sprawiły, że stali się ekspertami w danej dziedzinie. Są także
wspaniałymi ludźmi, którzy uwielbiają dzielić się swoją wiedzą z uczniami dla
przyszłych pokoleń cukierników. W tej książce mistrzowie prezentują nie tylko swoją
bogatą wiedzę, ale także szeroką gamę indywidualnych stylów stanowiących
wyczerpujące i bezcenne źródło informacji.
„Przed Tobą niektóre z ekscytujących sekretów wspaniałego
świata dekoracji cukrowych w dziedzinie celebrowania wszelkiego rodzaju ciast”.
Alex Bransgrove
Książka wydana jest na grubym kredowym papierze (150g) w formacie portretowym (235 x
280 mm) w twardej oprawie z obwolutą w full color. Zawiera około 1400 kolorowych
fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkości i dekoracji.
520 stron, Format: 23.5x28.0cm, oprawa twarda z obwolutą