|
KTO NAM PODKŁADA ŚWINIĘ? WSZYSTKO, CO CHCIELIBYŚCIE WIEDZIEĆ O JEDZENIU Z SUPERMARKETÓW I EKOŻYWNOŚCI
POLLMER U. NIEHAUS M. MUTH J. FOCK A. wydawnictwo: ZNAK , rok wydania 2016, wydanie Icena netto: 41.50 Twoja cena 39,43 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Kto nam podkłada świnię?
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o jedzeniu z supermarketów i ekożywności
Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka?
Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z eko hodowli, bo są zdrowsze od tych ze
sklepu?
Stosujesz się do wszystkich rad speców od zdrowego żywienia, a wcale nie jesteś ani
zdrowszy, ani szczęśliwszy?
Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na któreś z powyższych pytań, ta książka jest
dla ciebie.
Udo Pollmer i jego team biorą na cel największe skandale żywnościowe ostatnich lat.
Przyglądają się produkcji żywności, bio-certyfikatom, szczepionkom, chorobie
szalonych krów i ptasiej grypie.
Bazując na rzetelnych wynikach badań, które inni usiłują zamieść pod dywan,
wyjaśniają, w jaki sposób wielkie koncerny manipulują informacjami i wykorzystują
naszą niewiedzę.
Fakt, że wszyscy płacimy za to zdrowiem, się dla nich nie liczy. Z pełną
premedytacją podkładają nam świnię – i to bynajmniej nie taką, którą
chcielibyśmy przerobić na schabowe.
Na szczęście Udo Pollmer - dyrektor Europejskiego Instytutu Żywienia i ceniony
dietetyk - staje w naszym imieniu do walki o zdrowy rozsądek, obala mity i zadaje
niewygodne pytania.
Być może jako jedyny ma też odwagę powiedzieć, że czasem frytki z ketchupem
są lepszym wyborem, niż liść sałaty z eko upraw.
256 stron, Format: 14.4x20.4, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|