|
MAGAZYNOWANIE SUROWCÓW PIEKARSKICH
JAROSZ K. wydawnictwo: WSIP , rok wydania 2016, wydanie Icena netto: 48.10 Twoja cena 45,70 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Magazynowanie surowców piekarskich
Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T.3.1.
Szkoła ponadgimnazjalna
Podręcznik dokładnie charakteryzuje surowce piekarskie, także te rzadziej używane
i mniej znane.
Dokonuje dokładnego przeglądu wszystkich zbóż, które mogą być używane w
piekarniach. Publikacja zwraca szczególną uwagę na transport, przechowywanie i
ocenianie jakości mąki żytniej i pszennej.
Liczne ćwiczenia i pytania pozwalają na sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy przez
ucznia.
Przejrzyste schematy i rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień.
Podręcznik przygotowuje ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i
dużym zakładzie.
128 stron, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|