ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

WYTWARZANIE CIASTA ORAZ KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW PIEKARSKICH


GIEMZA E.

wydawnictwo: WSIP , rok wydania 2016, wydanie I

cena netto: 48.10 Twoja cena  45,70 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich

T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności

Szkoła ponadgimnazjalna


Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych.

Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich.

Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi.

Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym.

Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa.

Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek.

Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego.

Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji.

Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.


152 strony, Format: 17.0x24.0cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022