ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

TOWAROZNAWCZE ASPEKTY KSZTAŁTOWANIA BARWY SOKÓW NA PRZYKŁADZIE MĘTNEGO SOKU JABŁKOWEGO


KLIMCZAK I.

wydawnictwo: UE POZNAŃ , rok wydania 2017, wydanie I

cena netto: 30.00 Twoja cena  28,50 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Towaroznawcze aspekty kształtowania barwy soków na przykładzie mętnego soku jabłkowego


Publikacja jest obszernym i wartościowym opracowaniem naukowym traktującym kompleksowo zagadnienia związane z możliwością zastosowania naturalnych przeciwutleniaczy jako inhibitorów brązowienia enzymatycznego w przemyśle owocowo-warzywnym. Jest twórczym osiągnięciem Autorki mającym istotny wpływ na stan wiedzy i kierunki dalszych badań w zakresie regulacji barwy mętnych soków, które cieszą się coraz większą popularnością wśród konsumentów ze względu na wzrost ich wiedzy na temat relacji żywność-żywienie-zdrowie.

(z recenzji prof. dr. hab. Stanisława Popka)

Monografia obejmuje szereg istotnych kwestii związanych ze współczesną technologią przetwórstwa surowców na produkty charakteryzujące się wysoką akceptowalnością sensoryczną przez konsumentów poprzez modulację jednego z głównych czynników jakości - barwy. Jej główną wartością jest nie tylko to, iż Autorka podjęła się wskazania, w jaki sposób należy tego dokonać, ale również potwierdziła to w swoich badaniach.

(z recenzji prof. dr hab. Anety Wojdyło)


168 stron, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022