ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

GASTRONOMIA DOKUMENTY BHP


wydawnictwo: OFICYNA PRAWA POLSKIEGO , rok wydania 2016, wydanie I

cena netto: 163.35 Twoja cena  155,18 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Uwaga. Cena netto + 23 % vat


Gastronomia

Dokumenty BHP


Płyta CD zawiera materiały, które zostały przygotowane specjalnie z myślą o inspektorach i specjalistach ds. bhp oraz osobach, zajmujących się prowadzeniem spraw dotyczących bhp.

Płyta zawiera :

40 wzorów dokumentów niezbędnych do prowadzenia dokumentacji bhp w gastronomii,
6 list kontrolnych,
5 opracowań merytorycznych dotyczących zagadnień gastronomicznych.

Łatwa i intuicyjna nawigacja na płycie CD pozwoli szybko odnaleźć i przeczytać opracowania merytoryczne, pobrać, wypełnić i skompletować dokumenty oraz listy kontrolne.
Dokumentacja bhp została podzielona na 12 kategorii:

Karty;
Informacje;
Ocena ryzyka zawodowego;
Protokoły;
Prośby;
Rejestry;
Skierowania;
Wnioski;
Wyjaśnienia;
Zarządzenia;
Zaświadczenia;
Zawiadomienia.

Jak wiadomo, wszystkie te zagadnienia wymagają prowadzenia odpowiedniej dokumentacji, jednak szukanie bądź opracowywanie wzorów tych dokumentów jest czasochłonne. Dlatego wychodzimy naprzeciw Państwa potrzebom z gotową płytą . Teraz wszystkie najważniejsze wzory dokumentów, znajdują się w jednym miejscu.


DOKUMENTY:

Karty:

Karta rejestru prac niebezpiecznych pożarowo
Karta ewidencji czasu pracy
Statystyczna karta wypadku
Karta badań i pomiarów czynników szkodliwych
Karta kosztów wypadków przy pracy
Karta oceny ryzyka zawodowego
Karta oceny ryzyka zawodowego wg Polskiej Normy PN-N-18002:2011 Systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy – Ogólne wytyczne do oceny ryzyka zawodowego, w skali 5-stopniowej
Karta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy
Karta wypadku
Karta wypadku w drodze do pracy lub z pracy
Karta zgłoszeniowa na szkolenie w zakresie obsługi maszyn budowlanych
Karta oceny ryzyka zawodowego dla stanowiska pracy piekarza oszacowanego w skali 3-stopniowej metodą matrycy ryzyka wg Polskiej Normy PN-N-18002:2011

Informacje:

Informacja o substancjach chemicznych, ich mieszaninach, czynnikach lub procesach technologicznych o działaniu rakotwórczym lub mutagennym
Informacje świadka wypadku przy pracy
Informacja o pracownikach wyznaczonych do udzielania pierwszej pomocy
Informacja o pracownikach wyznaczonych do wykonywania działań w zakresie zwalczania pożarów i ewakuacji pracowników
Informacja o zapoznaniu pracownika z ryzykiem zawodowym
Informacja pracodawcy o ryzyku zawodowym związanym z pracą w zakładzie pracy

Ocena ryzyka zawodowego:

Protokoły

1. Przykładowe czynniki biologiczne na stanowisku pracy sprzątaczki

2. Przykładowe zagrożenia chemiczne na stanowisku pracy sprzątaczki

3. Przykładowe zagrożenia fizyczne na stanowisku pracy sprzątaczki

Protokół kontroli kompleksowej stanu bhp w...
Protokół kontroli problemowej/wycinkowej stanu bhp w...
Protokół Nr.../... r. ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku przy pracy (protokół powypadkowy)
Protokół oględzin miejsca wypadku przy pracy nr...

Prośby

Prośba o uchylenie decyzji zawartych w nakazie Państwowej Inspekcji Pracy
Prośba o zmianę terminu realizacji decyzji Państwowej Inspekcji Pracy

Rejestry

Rejestr czynników szkodliwych dla zdrowia występujących na stanowisku pracy
Rejestr pracowników narażonych na działanie czynników rakotwórczych (włókien azbestu)
Rejestr stwierdzonych chorób zawodowych i podejrzeń o takie choroby
Rejestr wydanych zaświadczeń o odbyciu szkolenia w dziedzinie bhp
Rejestr wypadków przy pracy

Skierowania:

1. Skierowanie na badania lekarskie (wstępne/okresowe/kontrolne)

Wyjaśnienia:

1. Wyjaśnienia poszkodowanego w wypadku przy pracy

Wnioski

Wniosek o refundację kosztów zakupu okularów korygujących wzrok

Zarządzenia

Zarządzenie pracodawcy nr... o powołaniu komisji bhp
Zarządzenie pracodawcy nr... o powołaniu zespołu powypadkowego
Zarządzenie pracodawcy nr... w sprawie prowadzenia szkolenia wstępnego na stanowiskach pracy w dziedzinie bhp (instruktażu stanowiskowego bhp)

Zaświadczenia

Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy

Zawiadomienia

Zawiadomienie przełożonego o oddaleniu się pracownika z miejsca zagrożenia w pracy
Zawiadomienie przełożonego o powstrzymaniu się pracownika od wykonywania pracy wskutek występujących zagrożeń
Zawiadomienie przełożonego o powstrzymaniu się pracownika od wykonywania pracy wymagającej szczególnej sprawności psychofizycznej

LISTY KONTROLNE 6:

Lista kontrolna dla zakładu gastronomicznego
Lista kontrolna procedury oceny ryzyka zawodowego
Lista kontrolna dla sprawdzenia stanu przeprowadzania instruktaży stanowiskowych bhp
Lista kontrolna dla opracowania dokumentacji powypadkowej
Wyciąg z ergonomicznej listy dortmundzkiej
Lista kontrolna zagrożeń ogólnych

TEKSTY 5:

Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności
Kontrola stanu bhp w zakładzie gastronomicznym
BHP na stanowisku pracy cukiernika
BHP na stanowisku pracy piekarza
BHP na stanowisku pracy kucharza


Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022