Uwaga. Cena netto + 23 % vat
Gastronomia
Dokumenty BHP
Płyta CD zawiera materiały, które zostały przygotowane specjalnie z myślą o
inspektorach i specjalistach ds. bhp oraz osobach, zajmujących się prowadzeniem spraw
dotyczących bhp.
Płyta zawiera :
40 wzorów dokumentów niezbędnych do prowadzenia dokumentacji bhp w gastronomii,
6 list kontrolnych,
5 opracowań merytorycznych dotyczących zagadnień gastronomicznych.
Łatwa i intuicyjna nawigacja na płycie CD pozwoli szybko odnaleźć i przeczytać
opracowania merytoryczne, pobrać, wypełnić i skompletować dokumenty oraz listy
kontrolne.
Dokumentacja bhp została podzielona na 12 kategorii:
Karty;
Informacje;
Ocena ryzyka zawodowego;
Protokoły;
Prośby;
Rejestry;
Skierowania;
Wnioski;
Wyjaśnienia;
Zarządzenia;
Zaświadczenia;
Zawiadomienia.
Jak wiadomo, wszystkie te zagadnienia wymagają prowadzenia odpowiedniej dokumentacji,
jednak szukanie bądź opracowywanie wzorów tych dokumentów jest czasochłonne. Dlatego
wychodzimy naprzeciw Państwa potrzebom z gotową płytą . Teraz wszystkie najważniejsze
wzory dokumentów, znajdują się w jednym miejscu.
DOKUMENTY:
Karty:
Karta rejestru prac niebezpiecznych pożarowo
Karta ewidencji czasu pracy
Statystyczna karta wypadku
Karta badań i pomiarów czynników szkodliwych
Karta kosztów wypadków przy pracy
Karta oceny ryzyka zawodowego
Karta oceny ryzyka zawodowego wg Polskiej Normy PN-N-18002:2011 Systemy zarządzania
bezpieczeństwem i higieną pracy – Ogólne wytyczne do oceny ryzyka zawodowego, w skali
5-stopniowej
Karta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy
Karta wypadku
Karta wypadku w drodze do pracy lub z pracy
Karta zgłoszeniowa na szkolenie w zakresie obsługi maszyn budowlanych
Karta oceny ryzyka zawodowego dla stanowiska pracy piekarza oszacowanego w skali
3-stopniowej metodą matrycy ryzyka wg Polskiej Normy PN-N-18002:2011
Informacje:
Informacja o substancjach chemicznych, ich mieszaninach, czynnikach lub procesach
technologicznych o działaniu rakotwórczym lub mutagennym
Informacje świadka wypadku przy pracy
Informacja o pracownikach wyznaczonych do udzielania pierwszej pomocy
Informacja o pracownikach wyznaczonych do wykonywania działań w zakresie zwalczania pożarów
i ewakuacji pracowników
Informacja o zapoznaniu pracownika z ryzykiem zawodowym
Informacja pracodawcy o ryzyku zawodowym związanym z pracą w zakładzie pracy
Ocena ryzyka zawodowego:
Protokoły
1. Przykładowe czynniki biologiczne na stanowisku pracy sprzątaczki
2. Przykładowe zagrożenia chemiczne na stanowisku pracy sprzątaczki
3. Przykładowe zagrożenia fizyczne na stanowisku pracy sprzątaczki
Protokół kontroli kompleksowej stanu bhp w...
Protokół kontroli problemowej/wycinkowej stanu bhp w...
Protokół Nr.../... r. ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku przy pracy (protokół
powypadkowy)
Protokół oględzin miejsca wypadku przy pracy nr...
Prośby
Prośba o uchylenie decyzji zawartych w nakazie Państwowej Inspekcji Pracy
Prośba o zmianę terminu realizacji decyzji Państwowej Inspekcji Pracy
Rejestry
Rejestr czynników szkodliwych dla zdrowia występujących na stanowisku pracy
Rejestr pracowników narażonych na działanie czynników rakotwórczych (włókien
azbestu)
Rejestr stwierdzonych chorób zawodowych i podejrzeń o takie choroby
Rejestr wydanych zaświadczeń o odbyciu szkolenia w dziedzinie bhp
Rejestr wypadków przy pracy
Skierowania:
1. Skierowanie na badania lekarskie (wstępne/okresowe/kontrolne)
Wyjaśnienia:
1. Wyjaśnienia poszkodowanego w wypadku przy pracy
Wnioski
Wniosek o refundację kosztów zakupu okularów korygujących wzrok
Zarządzenia
Zarządzenie pracodawcy nr... o powołaniu komisji bhp
Zarządzenie pracodawcy nr... o powołaniu zespołu powypadkowego
Zarządzenie pracodawcy nr... w sprawie prowadzenia szkolenia wstępnego na stanowiskach
pracy w dziedzinie bhp (instruktażu stanowiskowego bhp)
Zaświadczenia
Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy
Zawiadomienia
Zawiadomienie przełożonego o oddaleniu się pracownika z miejsca zagrożenia w pracy
Zawiadomienie przełożonego o powstrzymaniu się pracownika od wykonywania pracy wskutek
występujących zagrożeń
Zawiadomienie przełożonego o powstrzymaniu się pracownika od wykonywania pracy wymagającej
szczególnej sprawności psychofizycznej
LISTY KONTROLNE 6:
Lista kontrolna dla zakładu gastronomicznego
Lista kontrolna procedury oceny ryzyka zawodowego
Lista kontrolna dla sprawdzenia stanu przeprowadzania instruktaży stanowiskowych bhp
Lista kontrolna dla opracowania dokumentacji powypadkowej
Wyciąg z ergonomicznej listy dortmundzkiej
Lista kontrolna zagrożeń ogólnych
TEKSTY 5:
Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności
Kontrola stanu bhp w zakładzie gastronomicznym
BHP na stanowisku pracy cukiernika
BHP na stanowisku pracy piekarza
BHP na stanowisku pracy kucharza