ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 70.25 66,74   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

OPOWIADANIA DREWNIANEGO STOŁU 125 PRZEPISÓW, JAK SPRAWIĆ PRZYJEMNOŚĆ SOBIE I BLISKIM


WALECKA M.

wydawnictwo: SEPTEM , rok wydania 2017, wydanie I

cena netto: 70.25 Twoja cena  66,74 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Opowiadania drewnianego stołu

125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim


Gotuj, eksperymentuj i rozkoszuj się jedzeniem!

Stary, drewniany stół — miejsce rodzinnych i przyjacielskich spotkań, gorących dyskusji, serdecznych toastów i wspaniałych przyjęć. Miejsce, przy którym kolejne pokolenia wspólnie biesiadują i rozkoszują się zarówno pysznym jedzeniem, jak i ciepłem domowego ogniska. Miejsce magiczne, zarezerwowane tylko dla najbliższych, którym chcesz sprawić przyjemność. Na takim stole nie wypada położyć byle czego. On zasługuje na coś więcej: na potrawy przygotowane z uczuciem, fascynacją, odrobiną kuchennej alchemii. Na jedzenie, w które tchniesz nieco swojej własnej fantazji. 

W Twoje ręce trafiła właśnie książka, w której znajdziesz najróżniejsze przepisy na przepyszne dania na każdą porę dnia i roku, wymyślone i sprawdzone przez niezwykłą kucharkę. Znajdziesz wśród nich i pożywne, szybkie potrawy, i prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Ty też możesz je wyczarować w swojej kuchni i podać na stół. Zachwyć rodzinę, przyjaciół, a także samego siebie!


    Wstęp (10)

    Czym gotować? (15)

    Jak robić zakupy? Co warto mieć w lodowce i szafkach? (21)

    Na śniadanie (27)

    • amarantus na mleku roślinnym z sosem malinowym (29)
    • bajgle w sam raz (64)
    • bostock (99)
    • brioche (96)
    • bruschetty z pieczonymi pomidorami (49)
    • brzoskwinie pieczone z granolą i miodem (75)
    • brzoskwiniowe brioszki z kremem rożanym, tahiną i owocami (101)
    • całonocne muesli (30)
    • chałka (92)
    • ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką (94)
    • creme fraiche (53)
    • domowy twarog (55)
    • granola dyniowo-persymonowa (72)
    • granola jak snickers (71)
    • granola zapiekana z komosą ryżową i wodą pomarańczową (76)
    • jajeczna zapiekanka z brokułow, jarmużu i czerstwego chleba (80)
    • lox bagel (66)
    • masło z prażonych migdałow i sezamu (41)
    • miodowy amarantus z jagodami goji (34)
    • miodowy deserek z twarożku i fig (59)
    • omlet biszkoptowy ze świeżymi jagodami (90)
    • owsiane lassi (33)
    • owsiany szejk z suszonych śliwek (39)
    • pankejki z ricottą (62)
    • pasztet z wątrobek z suszonymi pomidorami (85)
    • pieczona ricotta z parmezanem i ze świeżymi ziołami (61)
    • pikantna sałatka z marynowanych owocow (50)
    • simit - tureckie bajgle (68)
    • śniadanie drwala i sadzone po mojemu (83)
    • śniadaniowa sałatka z idealnym jajkiem (79)
    • śniadaniowy koszmar Stareckiej (36)
    • tatar z łososia jak z SushiZushi (86)
    • tost codzienny (42)
    • tosty podwojnie francuskie z creme brulee oraz konfiturą z rabarbaru i czarnego pieprzu (44)
    • tost z sałatką z grillowanego łososia teriyaki i ogorka (46)
    • wiosenny twarożek (56)
    • wytrawne muffinki marchewkowo-cukiniowe z humusem (86)

    Na obiad (103)

    • arbuzowa caprese z serem halloumi na kuskusie (109)
    • bakłażan zapiekany w sosie pomidorowym (123)
    • bakłażan z sosem miętowym i jogurtem (126)
    • bliny gryczane od Monatowej (182)
    • brukselka i tofu z makaronem soba (174)
    • cukinie faszerowane pilawem z jagnięciny, kaszy bulgur i bobu (160)
    • czekoladowa duszona łopatka z kremową polentą (204)
    • dobrotliwa sałatka z jarmużem, komosą, awokado i ze szparagami (113)
    • dobry bulion (136)
    • falafelki (197)
    • faworki z kurczaka (178)
    • focaccia z czosnkiem niedźwiedzim i kwiatami cukinii (133)
    • francuskie frytki z solą borowikową (156)
    • gryczane naleśniki z brukselką i cieciorką (187)
    • hiszpańska bagietka Sylwii i Jareckiego (221)
    • humus (194)
    • jesienna sałatka (104)
    • kalafiorowy chowder z krewetkami (148)
    • kanapka Bunn Mi z chrupką kaczką i colesław po wietnamsku (218)
    • kasza gryczana z pesto i parmezanem (188)
    • kokosowy pilaw z zielonymi warzywami (172)
    • kotleciki jagnięce marynowane w zatarze (210)
    • kremowa pomidorowa z kanapką z grillowanym serem (143)
    • krem z młodych ziemniakow z warzywami stir fry (146)
    • lahmacun z jajkiem (198)
    • lekko ciepła sałatka z jarmużu, cukinii i cieciorki (110)
    • leniwe (222)
    • makaron z tuńczykiem szanownego małżonka (217)
    • małże w sosie z błękitnego sera i estragonu (191)
    • małże z chorizo (192)
    • marynowane roladki z bakłażana w sosie z tahiny (124)
    • maślana kukurydza pieczona w ziołach (181)
    • meksykański chłodnik z burakow i mleka kokosowego (135)
    • nakladany hermelin (164)
    • nudle ryżowe w sosie z masła orzechowego (177)
    • orientalny bulion typu ramen z grzybami shiitake (139)
    • ożywcze risotto z groszkiem, cytryną i kozim serem (169)
    • parowane bułeczki z pikantną sałatką z ogorka i wolno pieczonym boczkiem (212)
    • pieczarki nadziewane szałwiowym pęczakiem i serem provolone (166)
    • pieprzne wołowe żeberka w aromatycznym sosie piwnym (208)
    • pudding chlebowy z wędzonym serem i kwiatami cukinii (163)
    • pulpety zapiekane z sosem pomidorowym i serem provolone (202)
    • puree z dyni i ze słodkich ziemniakow (207)
    • ragout z białej fasoli (130)
    • ragout z sosem bolońskim (200)
    • sałatka z jarmużu, suszonych pomidorow, parmezanu i prażonego słonecznika (119)
    • sałatka z kopru włoskiego, truskawek i parmezanu (115)
    • sałatka z pieczonej marchewki i makaronu orzo (120)
    • sałatka z pieczonych ziemniakow i kalafiora z musztardowym pesto z orzechow laskowych (150)
    • tarta parmezanowa z pieczonymi pomidorami i papryką oraz bazyliowym pesto (128)
    • tortilla "hiszpańskiej teściowej" z cukinią i miętą (158)
    • tymiankowy krem z pieczarek (145)
    • ulubiona sałatka "odtruwajaca" (106)
    • ulubiona sałatka z kaszy gryczanej, kiełkow gryczanych i ze świeżych zioł (184)
    • warzywne spaghetti z sosem cytrynowym (116)
    • wietnamskie "orzeszki" (214)
    • wytrawna jaglanka z porami i kurczakiem (140)
    • zacne pęczakotto z malinami i pieczonymi burakami (171)
    • ziemniaczane hasselbacki z cheddarem, boczkiem i jalapeno (154)
    • ziemniaki pieczone w miodzie z rożowym pieprzem (153)

    Na słodko (225)

    • babeczki z masłem orzechowym i karmelizowanym bananami (258)
    • chlebek bananowy z wiorkami czekoladowymi i płatkami owsianymi (227)
    • ciastko XL z batonikami (249)
    • czekoladowe ptysie z pomarańczową skorupką (256)
    • domowy kajmak (262)
    • jaśminowe matchamisu (244)
    • karmelizowany ananas marynowany w rumie (270)
    • karmelizowany boczek w czekoladzie i prażonych migdałach (247)
    • klasyczny sernik maślano-śmietankowy (238)
    • konfitura z białych brzoskwiń i rabarbaru (272)
    • lemon curd (266)
    • malinowy połamaniec (265)
    • membrillo (275)
    • michałkowe brownie (252)
    • mille-fuille w kieliszku (234)
    • najlepszy na świecie mus czekoladowy (255)
    • owoce tropikalne pod ananasową skorupką (269)
    • owsiane ciasteczka "digestive" (250)
    • pie z rabarbarem i kremem budyniowym (236)
    • rogaliki z dżemem i orzechami (230)
    • rosyjski tort miodowy (260)
    • sernik lawendowo-miodowy z marcepanową kruszonką i pieczonymi brzoskwiniami (240)
    • sufleciki z koziego sera (243)
    • szarlotka orzechowa (228)
    • tort z naleśnikow (233)
    • wytrawne ptysie z boczkiem, serem i ziołami (276)

    Indeks (285)


288 stron, Format: 20.0x23.0cm, oprawa twarda

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022