ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

MIĘSO NAS ZABIJA JAK ZERWAĆ Z UZALEŻNIENIEM OD BIAŁKA ZWIERZĘCEGO


JACOBSON H. DAVIS G.

wydawnictwo: VITAL , rok wydania 2016, wydanie I

cena netto: 59.90 Twoja cena  56,91 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Mięso nas zabija

Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego


Czy wiesz, że codziennie jesteś narażony na działanie jednego z najsilniej uzależniających środków na świecie? Nie chodzi tu bynajmniej o dopalacze, nikotynę, narkotyki, alkohol czy cukier. Mowa o mięsie!

Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają masę mitów związanych ze spożywaniem białka zwierzęcego. Jednym z nich jest paradoks, że jedni spożywają duże ilości białka żeby zwiększyć masę ciała, a inni żeby zrzucić wagę. Z tej książki dowiesz się, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a demonizowane w ostatnich latach węglowodany nie są wcale wrogiem człowieka, ponieważ w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Tymczasem testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia.

Książka nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym, a najskuteczniejszą metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów, poprawienie stanu zdrowia i uchronienie organizmu przed chorobami jest stosowanie diety o niskiej zawartości białka oraz tłuszczu. Autorzy swoje tezy popierają wynikami niezależnych badań i eksperymentów.

Koniec z mięsem, początek zdrowia.


CZĘŚĆ PIERWSZA: Garth Davis: mięsoholik

ROZDZIAŁ 1: Cześć, nazywam się Garth i jestem uzależniony od mięsa 9
ROZDZIAŁ 2: Historia upadku. 35
ROZDZIAŁ 3: W poszukiwaniu diety idealnej. 61

CZĘŚĆ DRUGA: Jak staliśmy się białkoholikami

ROZDZIAŁ 4: Historia białka. 85
ROZDZIAŁ 5: Białko przejmuje władzę w królestwie żywienia. 109
ROZDZIAŁ 6: Atkins i nie tylko 117
ROZDZIAŁ 7: Nowy posmak białkoholizmu: paleo. 139

CZĘŚĆ TRZECIA: Białko: Tylko śmierć i choroby

ROZDZIAŁ 8: Jak odróżnić prawdę od pseudonauki. 169
ROZDZIAŁ 9: Cukrzyca: to mięso nadaje życiu słodki smak . 217
ROZDZIAŁ 10: Nadciśnienie: jak białko nas przytłacza. 235
ROZDZIAŁ 11: Choroby serca: odstaw mięso, ciesz się życiem 241
ROZDZIAŁ 12: Otyłość: to nie wina węglowodanów 263
ROZDZIAŁ 13: Białko a nowotwory 285
ROZDZIAŁ 14: Jak uniknąć przedwczesnej śmierci. 333

CZĘŚĆ CZWARTA: Powrót do zdrowia

ROZDZIAŁ 15: Ile białka potrzebujemy?. 359
ROZDZIAŁ 16: Ograniczamy spożycie białka zwierzęcego 389
ROZDZIAŁ 17: Plan posiłków 433

Podziękowania. 487
Bibliografia. 489


572 strony, Format: 14.5x20.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022