ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

SOK Z MŁODEGO JĘCZMIENIA ELIKSIR MŁODOŚCI I GWARANCJA ZDROWIA


SIMONSOHN B.

wydawnictwo: VITAL , rok wydania 2014, wydanie I

cena netto: 34.30 Twoja cena  32,59 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Sok z młodego jęczmienia

Eliksir młodości i gwarancja zdrowia


Jedna szklanka soku z młodego jęczmienia pobudzi Cię z rana bardziej niż kawa, a wypita między posiłkami doda dużo energii.

Jeden taki koktajl dostarczy dwa razy więcej wapnia niż kubek mleka. Zawiera on również całą gamę łatwo przyswajalnych witamin tak ważnych dla współczesnego, przejedzonego ale nieodżywionego, człowieka. Ilość żelaza w soku z jęczmienia jest pięć razy wyższa niż w szpinaku. Poza tym posiada on ważne składniki mineralne takie jak magnez, potas, miedź i cynk, które są pomocne w wyrównaniu niedoboru składników odżywczych wynikającego ze spożywania przetworzonych produktów. Dlatego młody jęczmień zaliczany jest do żywności funkcjonalnej.

Autorka udowadnia, że sok z jęczmienia można spożywać w każdym wieku. Dzięki obfitej zawartości kwasów glutaminowych wspomaga odbudowę szarych komórek, poprawia pamięć krótko- i długotrwałą, refleks oraz zdolność przyswajania wiedzy. Jest szczególnie korzystny przy zaburzeniach koncentracji, demencji starczej, depresji czy stanach wyczerpania. Łagodzi stres, dodaje energii, przeciwdziała osteoporozie oraz likwiduje problemy skórne. Jest pokarmem bogatym w chlorofil, dostarcza tlen do krwi i regeneruje florę jelitową natomiast błonnik w nim zawarty zapewnia prawidłowe procesy trawienne oraz równowagę kwasowo-zasadową.

W książce znajdziesz również sposoby uprawy jęczmienia w domu i przepisy jak z jego młodej trawy przygotowywać soki oraz wykaz skutecznych i wygodnych w użyciu suszonych preparatów i tabletek wykonanych na jego bazie.

Młody jęczmień – źródło energii i zdrowia.


Podziękowania.7
Moje najważniejsze doświadczenie z zastosowania soku z jęczmienia.9

Sok z jęczmienia: kompleksowy składnik pokarmowy, który rozwiązuje problemy żywieniowe.13
Chlorofil – krew roślin.19

Znaczenie zielonych soków dla naszego zdrowia33
Szczególne zalety jęczmienia nad pszenicą.37

Jęczmień z duchowego punktu widzenia.41
Idee kosmiczne a właściwości lecznicze jęczmienia.47
O historii jęczmienia i odkryciu soku z jęczmienia53

Nauka na nowo odkrywają zboże.59
Dr A. Wigmore – prekursorka stosowania soku z jęczmienia63
Dr Y. Hagiwara – odkrywca soku z jęczmienia67
Dr M. R. Swope – kompetentna entuzjastka soku z jęczmienia73
Uprawa jęczmienia w domu.77

Produkty jęczmienne dostępne u nas.83
Składniki soku z jęczmienia i ich znaczenie89
Proteiny w jęczmieniu: wszystkie aminokwasy w najlepiej przyswajalnej formie.95
Jęczmień, czyli róg obfitości najważniejszych dla życia witamin.105
Glycolosyl Isovitexin (2-O„-GIV) – szczególny antyoksydant.119

Lecznicze właściwości jęczmienia.123
Dysmutaza ponadtlenkowa (SOD) – „cudowny środek”?.131
Sok z jęczmienia eliksir młodości145
Jęczmień chroni przed radioaktywnością i promieniowaniem UV oraz leczy dolegliwości popromienne151
Czy jęczmień chroni przed rakiem i leczy nowotwory?157
Zdrowi dzięki sokom z jęczmienia – wspaniała perspektywa.165

Przepisy oparte na soku z jęczmienia.169

Bibliografia.201
O Autorce.209


216 stron, Format: 14.5x20.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022