Smitten Kitchen czyli Nowy Jork na talerzu
Tu nie ma kakofonii kolorów, czcionek, photoshopowych bajerów, starych łyżek i
obtłuczonych glinianych kubków. Jest kobieta, jej mała kuchnia, kuchenny blat, minimum
urządzeń i potrawy, które wołają: zrób mnie. Tu wszystko jest do zrobienia.
Apetyczne, kolorowe, domowe.
WHITE PLATE
MAŁA KUCHNIA W WIELKIM MIEŚCIE
Przede wszystkim jest Nowy Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków.
Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w którym wykwintna kuchnia miesza
się z potrawami ze wszystkich stron świata.
Jest też maleńka kuchnia na Manhattanie, której 4m2 szczelnie wypełniają
nowojorskie smaki. To tu autorka książki wyczarowuje swoje dania. Niech jej proste i
efektowne przepisy staną się Twoim oknem na kulinarny świat.
Nie potrzebujesz nieosiągalnych składników ani dyplomu szefa kuchni. Wystarczy miłość
do gotowania i… Nowego Jorku.
Deb Perelman – wstaje rano i cały dzień gotuje w swej maleńkiej nowojorskiej
kuchni wszystko, na co przyjdzie jej ochota. Gdy zakładała blog kulinarny „Smitten
Kitchen”, nie sądziła, że jego prowadzenie stanie się zajęciem na cały etat ani
że jej przepisy będą inspirować miliony czytelników.
340 stron, Format: 20.8x23.2, oprawa twarda