Święta bez chemii
Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta
Zamień chemię na jedzenie – również w Święta!
Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama
trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi
przepisami.
Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników.
Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego
potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.
Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego
przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać?
Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na
własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą
lemoniadę?
Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych,
szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym
mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy!
96 stron, Format: 20.5x25.0cm, oprawa twarda