|
ZAMIEŃ CHEMIĘ NA JEDZENIE
BATOR J. wydawnictwo: ZNAK , rok wydania 2013, wydanie Icena netto: 32.90 Twoja cena 31,26 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Zamień chemię na jedzenie
Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku!
Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko
nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw,
ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach
śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są
przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu
ADHD.
Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do
żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki
wykazują silną alergię na „polepszacze” i konserwanty musiała zmienić styl
odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych
sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez „chemii”. Jej
książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie
pamiętane z naszego dzieciństwa.
W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale
także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w
potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej
kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
286 stron, Format: 14.0x20.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|