Dieta sirt
Przełom w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania
Przełomowa książka o diecie, w której Aidan Goggins i Glen Matten – dwóch
ekspertów w dziedzinie żywienia – pokazują, jak skłonić organizm do
intensywniejszego spalania tłuszczów poprzez włączenie do diety produktów bogatych w
pewne bardzo konkretne związki chemiczne.
Te wyjątkowe produkty określa się łącznie mianem żywności sirtuinowej.
Zasady diety SIRT są bardzo proste, a produkty łatwo dostępne. Nie trzeba liczyć
kalorii, wystarczy stosować ogólne zasady zdrowego odżywiania się oraz wzbogacać
codzienne menu produktami z listy 20 najbogatszych w polifenole, które mają charakter
bezglutenowy, więc także osoby przestrzegające diety bezglutenowej mogą po nie
śmiało sięgać.
Badania kliniczne potwierdziły, że połączenie diety SIRT z umiarkowanym
ograniczeniem poboru kalorii pozwala w ciągu
7 dni obniżyć masę ciała o 3,2 kilograma. Produkty sirtuinowe sprawdziły się jako
podstawa diety wielu wybitnych sportowców, umożliwiając im osiągnięcie oczekiwanego
składu ciała oraz celów kondycyjnych.
Czego można oczekiwać, gdy się stosuje dietę SIRT?
• Utraty wagi wynikającej ze zmniejszania ilości tkanki tłuszczowej, a nie
mięśniowej.
• Przygotowania organizmu do trwałego utrzymywania niższej wagi.
• Lepszego wyglądu, lepszego samopoczucia, wyższego poziomu energii.
• Braku konieczności stosowania długotrwałej głodówki czy skazywania się na
uczucie skrajnego głodu.
• Braku konieczności wykonywania wyczerpujących ćwiczeń.
• Otwarcia drogi do dłuższego, zdrowszego życia bez chorób.
"Dieta, która nie podąża za modą, za to proponuje
niesamowite korzyści w zakresie poprawy stanu zdrowia i sylwetki. Aidan i Glen dowodzą,
że każdy może jeść ze smakiem, a przy tym czerpać korzyści z żywności
sirtuinowej. Bardzo mi się to podoba!"
Lorraine Pascale, szef kuchni z programów BBC TV i autorka książek
kulinarnych
"Wielkie odkrycie dietetyczne! Korzystając z pomocy
Aidana i Glena, wprowadziłem do swojej diety żywność sirtuinową, dzięki czemu udało
mi się osiągnąć skład ciała i samopoczucie, o jakich wcześniej nawet nie
marzyłem."
David Haye, bokser, mistrz świata wagi ciężkiej
"Dieta SIRT Aidana i Glena to było niesamowite
doświadczenie. Tłuszcz się z mojego ciała po prostu wytapiał. Nagle lepiej mi się
myślało i miałem zdecydowanie więcej energii niż kiedyś."
Anthony Ogogo, zawodowy bokser i gwiazda programu Strictly
Come Dancing 2015
Aidan Goggins ma dość nietypowe wykształcenie, ponieważ jest
jednocześnie farmaceutą i dietetykiem. Poza tym cierpi na rzadką chorobę
autoimmunologiczną. Za sprawą dość wyjątkowego połączenia tych trzech czynników
stał się jednym z najbardziej rozchwytywanych europejskich specjalistów w dziedzinie
zdrowia. Z jego usług korzystają zarówno lekarze, jak
i celebryci. Aidan rozumie znaczenie dobrej kondycji fizycznej i specjalizuje się w
żywieniu sportowców. Dzięki swojemu doświadczeniu już nieraz wspomagał zawodowych
mistrzów sportu w ich drodze do sukcesu. Aidan chętnie wypowiada się w mediach w
sprawach zdrowia, jest też autorem nagradzanych książek.
Glen Matten jest entuzjastą dobrego jedzenia z dyplomem w dziedzinie
dietetyki medycznej. W jego przypadku obsesyjne gromadzenie wiedzy na temat odżywiania
się idzie w parze z zamiłowaniem do dobrej kuchni. Od blisko dziesięciu lat
z powodzeniem otwiera kolejne kliniki na terenie Wielkiej Brytanii, a z jego usług
skorzystało już wielu zawodowych sportowców i celebrytów. Jest autorem nagradzanych
publikacji, chętnie udziela się w mediach.