Dieta Smartfood
Dieta potwierdzona naukowo przez znany ośrodek - Europejski Instytut Onkologiczny w
Mediolanie.
Trudno odmówić autorom Diety Smartfood racji – żyjemy w epoce nadmiaru i natłoku
– informacji, jedzenia i kilogramów. Jesteśmy skłonni do gigantycznych poświęceń,
by jak najdłużej zachować młodość, urodę i zdrowie – uciekamy się do
absurdalnych sposobów, łapiemy się diet ad hoc i naiwnie dajemy wiarę „cudownym
produktom”. A cudów nie ma. Jest jednak nauka.
Dieta Smartfood to coś więcej niż kolejne internetowe odkrycie – to inicjatywa
pod egidą Europejskiego Instytutu Onkologicznego w Mediolanie, który prowadzi
zaawansowane badania nad budową ludzkiego genotypu i jego interakcjami z zewnętrznymi
substancjami pochodzącymi ze składników odżywczych, które są w stanie wywrzeć
wpływ na nasze DNA, „usypiając” lub aktywizując poszczególne geny, odpowiadające
za długość naszego życia oraz formując warstwę ochronną wokół naszego genomu,
zmniejszając ryzyko powstania mutacji na poziomie DNA, bezpośrednio odpowiedzialnych za
nowotwory.
Dzięki stosowaniu diety smartfood możemy bez wielkich poświęceń zmienić nawyki
żywieniowe. Rezultaty? Znikają nadmiarowe kilogramy, zapobiegamy rakowi, chorobom
układu krążenia, chorobom metabolicznym i neurodegeneracyjnym.
Wiadomo już, że niektóre produkty spożywcze zachowują się jak leki, zdolne
uzdrawiać i chronić organizm.
Właśnie te super pokarmy odgrywają główną rolę w diecie Smartfood: 30
propozycji super produktów, których nie może zabraknąć na stole, bo są
sprzymierzeńcami smukłej sylwetki i zdrowia.
Są smart, czyli mądre, inteligentne, ponieważ działają na nasze ciało w sposób
niezwykły. Sycą, zapobiegają gromadzeniu tłuszczu, pozwalają uniknąć chorób i
przedłużają życie. To zwyczajne produkty: od sałaty po ziarna zbóż, od truskawek po
pistacje.
416 stron, Format: 13.5x20.0cm, oprawa miękka