|
CHIA WSZYSTKO CO MUSISZ WIEDZIEĆ O NAJBARDZIEJ ODŻYWCZEJ ROŚLINIE NA ŚWIECIE
PEDERSEN S. COATES W. wydawnictwo: VIVANTE , rok wydania 2016, wydanie Icena netto: 36.90 Twoja cena 35,06 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Chia
Wszystko co musisz wiedzieć o najbardziej odżywczej roślinie na świecie
„Zaliczane do superpokarmów nasiona szałwii hiszpańskiej
są prawdziwym rezerwuarem protein, błonnika rozpuszczalnego, minerałów i
przeciwutleniaczy, a także niedoścignionym źródłem kwasów tłuszczowych omega 3. W
dodatku mają wyśmienity smak. Codzienne spożywanie jednej łyżki stołowej nasion chia
oznacza dla mnie stuprocentową gwarancję zdrowia”.
– PATRICK HOLFORD, światowej sławy specjalista ds. żywienia,
autor bestsellerów The Feel Good Factor oraz Say No to Diabetes
Przed tobą pierwsza książka z serii Superfoods, w której specjaliści od żywienia
dzielą się swoją wiedzą na temat najbardziej odżywczych, najbogatszych w minerały,
witaminy i białko super pokarmów naturalnego pochodzenia. To publikacje, dzięki którym
odkryjesz całą prawdę o niedoścignionych w zdrowotnych właściwościach chia,
jarmużu, kokosie, konopiach indyjskich, quinoa, amarantusie i nasionach lnu.
Chia, czyli nasiona szałwii hiszpańskiej, to najlepsze źródło kwasów omega 3,
wapnia, przeciwutleniaczy i błonnika. Ich super moce doceniali już Aztekowie, a
antyalergiczne cechy sprawiają, że chia są chętnie spożywane przez alergików, a także
osoby, które nie mogą jeść produktów zawierających gluten. Dzięki temu, że
zawierają więcej błonnika, a mniej węglowodanów niż ryż, kukurydza i inne zboża,
są polecane osobom będącym na diecie, bo skutecznie tłumią apetyt, dostarczają
energii i poprawiają metabolizm.
Chia to również świetny super pokarm dla uczniów, studentów i osób pracujących
umysłowo – nasiona te słyną bowiem z tego, że ułatwiają uczenie się, poprawiają
pamięć, koncentrację, wspomagają układ nerwowy, a u osób starszych mogą zapobiegać
rozwojowi demencji.
Sprawdź, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają nasiona szałwii hiszpańskiej,
dowiedz się, w jakiej postaci najlepiej je spożywać i wypróbuj ponad 75 przepisów na
odżywcze i obłędnie pyszne dania z chia, które dodadzą ci energii.
Odkryj cudowną moc nasion CHIA!
STEPHANIE PEDERSEN
Stephanie Pederson jest dyplomowanym dietetykiem oraz członkiem Amerykańskiego
Stowarzyszenia Praktyków Nieużywających Leków. Jej klientami są ludzie biznesu,
przemysłowcy, wybitni fachowcy oraz znane postacie ze świata rozrywki. Stephanie pomaga
im skutecznie walczyć z nadwagą i cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem. Obecnie
Pedersen mieszka w Nowym Jorku wraz z mężem i trzema synami.
DR WAYNE COATES
Doktor Wayne Coates, biegacz długodystansowy, który regularnie startuje w maratonach o długości
do 100 mil, wzmacniając swoją wytrzymałość codzienną dawką nasion szałwii
hiszpańskiej. Dr Coates, z zawodu inżynier rolnik, jest obecnie profesorem emerytowanym
Uniwersytetu Arizony, wydziału badań nad optymalnym wykorzystaniem do uprawy gruntów w
terenach pustynnych. Jest on autorem ponad 60 artykułów opublikowanych w czasopismach
specjalistycznych. Jego życiowa przygoda z szałwią hiszpańską rozpoczęła się w
latach 90. XX wieku, kiedy udał się do Argentyny, aby przeprowadzić badania nad nowymi
gatunkami roślin uprawnych pod kątem ich wykorzystania w produkcji handlowej. Właśnie
wtedy dr Coates opracował system zbioru i czyszczenia nasion chia, który stosowany jest
obecnie. Jako założyciel edukacyjnej strony internetowej poświęconej nasionom szałwii
hiszpańskiej oraz kierownik firmy AZChia ds. sprzedaży detalicznej, dr Wayne Coates
nadal prowadzi intensywne badania, mając na celu promocję tej niezwykle zdrowej rośliny
na całym świecie.
256 stron, Format: 17.0x20.0cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|